Vine gripa, noi tot n-avem vaccinuri!

Ultima actualizare:

    Vaccinarea e cea mai eficientă  metodă de prevenţie în cazul gripei
Vaccinarea e cea mai eficientă metodă de prevenţie în cazul gripei

Sezonul gripal e aproape. Deja virozele au umplut cabinetele medicilor, iar epidemia de rujeolă se intensifică. Dacă în cazul virozelor, prevenţia ţine în mare parte de regulile de igienă, în cazul gripei şi rujeolei, vaccinarea e esenţială.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat în weekend că vaccinarea antigripală va începe la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii viitoare. Nu se ştie exact! Pentru că nici el nu prea ştie, deşi am trecut de mijlocul lunii. Zilele trecute, aflat la Deva, Bodog s-a încurcat în declaraţii atunci când a fost întrebat de ziarişti când începe campania gratuită de vaccinare împotriva gripei. Mai întâi, a spus, pentru Agerpres: „Am demarat şi am finalizat procedura pentru achiziţia unei cantităţi mai mici de vaccin antigripal”. Apoi, a continuat: „Această procedură este în curs de finalizare şi primele doze de vaccin vor veni în teritoriu, în aşa fel încât la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie să putem începe vaccinarea celor care sunt la risc”. Aşadar, procedura, care a fost demarată şi finalizată, este în curs de finalizare, potrivit ministerului Sănătăţii. Cert este că vaccinarea anti-gripală este foarte importantă pentru persoanele care au risc crescut de a face complicaţii în caz de gripă: bolnavii cronici, copiii, gravidele, persoanele de peste 65 de ani. Aşa că, dacă faceţi parte din aceste categorii, ţineţi legătura cu medicul de familie. Acesta este obligat să vă anunţe când primeşte vaccinul antigripal.

Peste 80.000 de viroze, în 7 zile

Până la gripă, însă, virozele sunt cele care ne chinuie în această perioadă. Cei mai afectaţi sunt copiii, dar şi tinerii care au devenit foarte vulnerabili în faţa bolii, din cauza stresului şi oboselii. Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a anunţat că, în ultima săptămână, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute (viroze şi pneumonii), cu 11,4 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Epidemia de rujeolă se intensifică

Epidemia de rujeolă devine tot mai agresivă. În ultima lună, 393 de cazuri au fost înregistrate în ţara noastră, astfel că numărul total a ajuns la 9.626. Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în judeţul Braşov. De asemenea, un număr mare de cazuri confirmate în ultima lună s-a mai înregistrat în judeţele Cluj, Satu Mare şi Harghita. Nu uitaţi că, de la debutul epidemiei în România, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net