Vine frigul, se-ncălzesc caloriferele!

Ultima actualizare:

    Căldura îi va arde la buzunare pe români şi în acest anFoto: Click!
Căldura îi va arde la buzunare pe români şi în acest anFoto: Click!

Veste proastă pentru toţi românii. Iarna vine mai repede peste noi, motiv pentru care regiile şi societăţile de distribuţie a căldurii vor încărca instalaţiile cu agent termic. Cine nu vrea să plătească încă din octombrie, poate alege să stea în frig.

Reprezentanţii societăţilor de termoficare din toată ţara îşi freacă mâinile de bucurie. În majoritatea zonelor se anunţă un sfârşit de săptămână deosebit de friguros, cu temperaturi care vor coborî sub zero grade pe timp de noapte.

Conform legii, consumatorii casnici vor beneficia de căldu­ră în apartamente atunci când trei zile consecutiv se înregistrează valori de 10 grade sau mai mici, în intervalul orar 18.00-6.00.

Acest lucru s-a întâmplat deja în centrul ţării, însă frigul vine şi în sud, est şi nord-est, începând de mâine. Caloriferele bucureştenilor vor fi calde de miercuri, fiindcă Regia de distribuţie a agentului termic va face probele la cald ale sistemului. Şefii de la bloc sunt sfătuiţi să verifice poziţia vanelor de intrare a căldurii în imobile, iar locatarii să deschidă caloriferele. Chiar dacă se vor întruni condiţiile pentru furnizarea căldurii, asociaţiile de proprietari pot să refuze sau să amâne acest serviciu, la cererea locatarilor. Acest lucru se poate face prin închiderea vanelor din subsoluri, cu acordul Radet. În acest an, bucureştenii vor plăti 169,8 lei pentru fiecare Gigacalorie consumată, tarif neschimbat din 2011.

Flash News

Facturi duble. Consumatorii din Sibiu, Bistriţa, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe şi Zalău vor plăti dublu la iarnă fiindcă îşi încălzesc apartamentele cu gaze naturale. Cele mai multe blocuri din aceste oraşe s-au debranşat de la sistemul centralizat când preţul gazelor era accesibil. Goana după facturi mai mici a dus la dispariţia regiilor de termoficare din aceste oraşe.• Gigacaloria arde. Cele mai ridicate tarife ale Gigacaloriei se găsesc în Turnu Măgurele, jud.Teleorman (489 lei), Constanţa (358,5 lei), Alexandria, jud. Teleorman (356 lei), Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (308,4 lei) şi Lehliu Gară, jud. Călăraşi (304,5 lei). Cei mai fericiţi sunt bihorenii din Beiuş, care plătesc 80,8 lei pentru o Gigacalorie. Explicaţia? Ei folosesc apă termală pentru încălzirea caselor.• Reduceri la căldură. Bucureştenii care nu au primit apă caldă la parametri optimi la începutul lunii octombrie vor beneficia de facturi reduse pentru perioada în care au fost văduviţi de acest serviciu. E vorba de zeci de mii de familii din sectoarele 2, 3 şi 4. Reprezentanţii Radet Bucureşti nu au anunţat cum se vor calcula aceste reduceri.

Click! spune

Atenție! De mâine, vremea se schimbă radical. Va ploua în cantități însemnate, iar temperaturile vor coborî cu peste 10˚C, față de astăzi, când se înregistrează maxime de 24˚C. Vor fi 8˚C vineri, în Banat, față de 21˚C prognozate azi. În Transilvania scăderea va fi de la 18˚C, la 5˚C, iar în Muntenia joi vor fi doar 10˚C la prânz. În timpul nopților, valorile vor coborî sub 0˚C, iar la munte vor fi precipitații mixte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net