Uraa! Grădiniţele vor fi deschise tot anul

Ultima actualizare:

    Grădiniţele de stat vor fi deschise pentru copii cel  puţin zece luni pe an
Grădiniţele de stat vor fi deschise pentru copii cel puţin zece luni pe an

Părinţii tineri primesc veşti foarte bune. Nu îşi vor mai face griji unde să îşi trimită copilul în timpul verii. Grădiniţele vor fi deschise tot anul, a decis Ministerul Educaţiei.

În fiecare vară, apare aceeaşi problemă: când se închid grădiniţele, unde să ducem copilul? Mii de părinţi au această îngrijorare, motiv pentru care Remus Pricopie, ministrul educaţiei, a fost nevoit să găsească o soluţie. În noul Regulament şcolar, a decis ca grădiniţele să funcţioneze tot anul. 

„Grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal pot fi închise temporar, doar cu acordul inspectoratului şcolar şi cu atenţionarea părinţilor, dar nu mai mult de 60 de zile într-un an, pentru curăţenie, reparaţii şi dezinsecţie. În perioada închiderii acestor unităţi, inspectoratul şcolar şi conducerea grădiniţei vor lua măsuri de preluare a copiilor în unităţi preşcolare apropiate”, se precizează în noua reglementare. De pildă, în această vară, în Bucureşti, au fost deschise doar câteva grădiniţe, iar părinţii au fost nevoiţi să apeleze la bunici, vecini şi prieteni care să aibă grijă de micuţi, până se întorc ei de la serviciu. Oficiali din Ministerul Educaţiei spun că situaţia se va schimba radical în vara următoare, când doar câteva unităţi vor fi închise pentru reparaţii capitale necesare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net