Un român orfan îi ajută pe refugiaţii sirieni din Grecia

Ultima actualizare:

    Ionuţ Ursu şi micuţul Ahrim, în tabăra elenă Kalochori
Ionuţ Ursu şi micuţul Ahrim, în tabăra elenă Kalochori

Suflet de aur! Ionuţ Ursu (27 de ani), un tânăr care a crescut fără părinţi, şi-a dedicat ultimii ani acţiunilor de caritate. Pe tot parcursul lunii februarie, el se află în insulele greceşti, unde sunt cazaţi cei care au lăsat în urmă războiul devastator din Siria. Nemţeanul nu s-a dus cu mâna goală în Grecia, ducând ajutoare pentru refugiaţi.

N-a uitat lipsurile unei copilării petrecute în centrele de plasament din Neamţ! Student la Facultatea de Geografie din Bucureşti, Ionuţ Ursu a mobilizat prieteni şi a bătut la uşa firmelor pentru a strânge lucruri utile pentru refugiaţii sirieni care înfruntă iarna în insulele din Grecia, unde au reuşit să ajungă după un drum obositor şi plin de obstacole. Cu ajutorul altor doi voluntari, Alina Petcu şi Oana Mândruţ, el a reuşit să strângă două tone de produse: îmbrăcăminte, încălţăminte, pături, jucării, articole de igienă personală şi 200 de aeroterme, scrie adevarul.ro.Ionuţ Ursu a fost astă-vară în Grecia, pentru câteva zile de vacanţă, şi a fost copleşit de poveştile îngrozitoare de viaţă ale sirienilor aflaţi acolo. “Mulţi refugiaţi proveneau din Alep, oraşul sirian distrus de bombardamente”, îşi aminteşte Ursu. “Mi-au spus cum s-au trezit în casă cu soldaţii Statului Islamic. Le impuneau părinţilor să semneze hârtii prin care se angajau să respecte Sharia, legea islamică. Dacă nu acceptau, erau ucişi pe loc în casă.  Mulţi copii mi-au povestit cum au asistat îngroziţi la scene de mutilare a părinţilor sau chiar la execuţii“, oftează nemţeanul.

Pe 31 ianuarie, Ionuţ a ajuns în insula elenă Kalochori: „Am revenit în tabăra de acolo după aproape o jumătate de an. Noroi, corturi, frig... Şi dintr-o dată mi-am auzit numele strigat: «Ionuţ! Ionuţ!». Mulţi copii au alergat ţipând, aproape că s-au cocoţat pe mine, m-au îmbrăţişat, m-au pupat! Unul dintre ei, Ahrim, şi-a pus mânuţele pe faţa mea, nu-i venea să creadă că sunt acolo! M-au emoţionat atât de tare! Nu îmi venea să cred că m-au ţinut minte de astă-vară. Au o viaţă grea şi voi încerca să le fiu alături“, spune, emoţionat, tânărul voluntar.Sirianul Ahrim are 6 ani. Tatăl lui a ajuns în Grecia cu cei patru copii, după ce şi-a pierdut soţia. Omul a vândut tot ce avea şi a reuşit să scape, împreună cu micuţii, din ţara sfâşiată de război.


    O parte dintre ajutoarele strânse de voluntarul român
O parte dintre ajutoarele strânse de voluntarul român


    În aceste corturi trăiesc refugiaţii sirieni în insulele din Grecia
În aceste corturi trăiesc refugiaţii sirieni în insulele din Grecia

Voluntarul nemţean a fost şi în Nepal

Ionuţ Ursu nu e la prima acţiune umanitară: el a reuşit să ajute populaţia din Nepal, afectată de cutremurul din aprilie 2015. Împreună cu un coleg, Adnan Zecheria, a transportat echipamente medicale în ţara asiatică: truse de prim-ajutor, tensiometre, folii pentru arşi şi alte materiale sanitare. Trei săptămâni, Ionuţ a asigurat asistenţă medicală pentru pacienţii de la Spitalul Memorial Community din Kathmandu, capitala Nepalului. Echipamentele au fost cumpărate cu cei 14.000 de lei strânşi în urma unor acţiuni desfăşurate în Piatra Neamţ şi în Bacău.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net