Un inginer neamţ de la Bosch s-a stabilit într-un sat din Gorj

Ultima actualizare:

    Heinz-Rudi, inginerul  care a dat oraşul Stuttgart  pe satul Câmpofeni
Heinz-Rudi, inginerul care a dat oraşul Stuttgart pe satul Câmpofeni

A lucrat pentru faimoasa companie germană Bosch, unde s-a ocupat de perfecţionarea sistemului de injecţie la autovehicule, şi pentru armata americană, unde a contribuit la punerea în funcţiune a unor radare.

Neamţul Heinz-Rudi Brunsendorf (65 de ani) trăieşte acum într-o casă dărăpănată dintr-un sat din România, alături de 15 câini pe care îi iubeşte la nebunie.El s-a stabilit acum 12 ani la Câmpofeni (Gorj), unde a ajuns după ce s-a căsătorit cu o olteancă. Mariajul a ţinut câţiva ani, iar fosta sa nevastă a plecat în Germania. Heinz-Rudi a ales să trăiască în Gorj, unde spune că se simte liber şi fericit. „Am avut un amic care era căsătorit cu o româncă, iar prietena ei a venit într-o vacanţă. Aşa am cunoscut-o şi după un timp ne-am căsătorit. Am trăit la bloc, în Târgu Jiu. Am avut şi o brutărie în oraş“, povesteşte Heinz-Rudi pentru adevarul.ro.  După divorţ,  germanul trăieşte într-o casă veche din satul Câmpofeni, comuna Arcani, şi se ocupă de gospodărie: face curăţenie, taie viţa-de-vie, culege fructe şi a învăţat să facă ţuică.  „Fostei mele soţii nu i-a plăcut România şi a plecat în Germania. Aici e totul natural, iar viaţa e mai puţin stresantă. În Stuttgart, acolo unde am trăit, era foarte mare aglomeraţie. Aici este linişte“, zâmbeşte inginerul.

„În Germania ar fi fost imposibil să am atâţia câini“, adaugă el. Neamţul nu se va mai întoarce la Stuttgart: „Voi avea o pensie bună pentru România, dar mică pentru Germania. Vreau să fiu înmormântat în cimitirul satului, pentru că este aproape“. În Germania, Brunsendorf are patru fraţi şi o fiică.  „Ne înţelegem foarte bine, deşi se exprimă mai greu în limba română“, spune Cristin Daviţoiu, unul dintre vecini.

image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net