Uite cum vor să repare nemţii maşinile „mânărite”

Ultima actualizare:

    Volkswagen a prezentat modificările pe care le va face la o parte din motoarele implicate în scandalul „Dieselgate”foto: Click!
Volkswagen a prezentat modificările pe care le va face la o parte din motoarele implicate în scandalul „Dieselgate”foto: Click!

Grupul Volkswagen a prezentat Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat măsurile tehnice pentru remedierea problemelor la motoarele diesel EA 189, implicate în scandalul trucării testelor de mediu, cu cilindreea de 1,6 şi 2,0 litri.

După această intervenţie, autovehiculele vor îndeplini standardele de emisii anunţate în specificaţiile oficiale. Soluţia tehnică finală pentru motorul diesel de 1,2 litri va fi prezentată până la sfârşitul lunii decembrie şi este de aşteptat ca aeasta să constea într-o actualizare de soft.În cazul motoarelor de 1,6 litri, va fi montat un „transformator de flux” direct înaintea senzorului de debit de aer al motorului. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel acurateţea măsurătorilor. Acest senzor determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru important al motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Adiţional, la acest motor va fi efectuată o actualizare de soft. Este de aşteptat ca timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice să fie de mai puţin de o oră.La motoarele de 2,0 litri va fi actualizat softul. Timpul alocat exclusiv manoperei va fi de circa o jumătate de oră.Graţie progreselor din domeniul dezvoltării de motoare şi al optimizării simulării curenţilor de aer din sistemele complexe de admisie de aer, în combinaţie cu optimizările de soft concentrate asupra acestor aspecte, a fost posibilă conceperea unei soluţii relativ simple, care totodată să vină cât mai mult în întâmpinarea clienţilor.

Click! spune


    Foto: AP
Foto: AP

Pe plan mondial sunt afectate 11 milioane de maşini care urmează să fie rechemate: 5 milioane Volkswagen, 2,1 milioane Audi, 1,2 milioane Skoda, 700.000 Seat, 1,8 milioane de vehicule comerciale VW şi alte 200.000 din restul mărcilor din grup. În România, scandalul Volkswagen afectează 105.000 maşini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net