Uite ce să mănânci ca să te bronzezi repede!

Ultima actualizare:

    Peste 130.000 de turişti au fost pe Litoral  în cel mai aglomerat weekend din acest an.  Ei au cheltuit aproape 12 milioane de euroFoto: Adevărul
Peste 130.000 de turişti au fost pe Litoral în cel mai aglomerat weekend din acest an. Ei au cheltuit aproape 12 milioane de euroFoto: Adevărul

Vrei să te bronzezi repede, uniform, fără să-ţi pui sănătatea în pericol? Ai grijă ce mănânci! Nutriţionistul Lygia Alexandrescu îţi dă câteva sfaturi legate de alimentaţia potrivită pentru ca pielea ta să devină arămie într-un timp scurt, pe cale naturală, fără uleiuri care să accelereze bronzarea.

Cine ar fi crezut că, dacă mănânci anumite alimente, te bronzezi mai repede şi, în acelaşi timp, îţi protejezi pielea? Ei bine, potrivit nutriţionistului Lygia Alexandrescu, există o substanţă care se regăseşte în multe fructe şi legume şi care face o astfel de „minune”. Este vorba de beta-caroten. „Studiile clinice au arătat că, printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecţie împotriva radicalilor liberi, substanţe care distrug celulele. Această protecţie are un nivel mai ridicat atunci când în organism alături de beta-caroten mai există şi vitaminele C şi E”, spune specialistul.

Cele mai importante surse alimentare de beta-caroten sunt legumele şi fructele de culoare verde, galbenă şi portocalie: morcov, spanac, salată verde, roşii, broccoli, pepene galben, dovleac, cartof dulce, mango. Lygia Alexandrescu spune că se mai recomandă consumul de brânză dulce proaspătă, alune de pădure nesărate şi neprăjite şi ouă. În general, cantitatea de beta-caroten existentă într-o plantă este direct proporţională cu intensitatea culorii acesteia.


    Lygia Alexandrescu
Lygia Alexandrescu

„Beta-carotenul, alături de celelalte substanţe nutritive protectoare, apără de acţiunea radicalilor liberi organismul şi pielea expusă razelor solare”, a explicat medicul. De asemenea, este obligatorie aplicarea cremelor cu indice maxim de protecţie atât înainte, cât şi după expunerea la soare. În plus, timpul de expunere la soare trebuie să fie limitat şi numai dimineaţa devreme şi după-amiază, înainte de apus, mai ales, în această perioadă când indicele radiaţiilor ultraviolete este mare. Potrivit meteorologilor, în sudul şi sud-estul ţării, acesta este de 9-10, pe o scară de la 0 la 15, iar în restul ţării, de 8-9.

Trei reţete pentru o bronzare accelerată

Lygia Alexandrescu
Lygia Alexandrescu

SALMOREJO. Se prepară pe bază de roşii cu puţină pâine, ulei de măsline extra virgin şi sare, care se amestecă până se obţine consistenţa unei creme. Se pot adăuga câteva bucăţele de jambon şi ou fiert.GUACAMOLE. Se prepară din avocado, care se pisează. Se adaugă ardei iute, roşii, suc de lămâie, coriandru.  MANGO CROCANT. Un desert delicios din mango, frunze de mentă, migdale, alune şi fistic. Deasupra, se răzuieşte puţină ciocolată neagră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
protest INQUAM Photos  jpg
image
image
image
image
image
image
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
zodii norocoase jpg
image png
Router Acer Predator Connect W6 FOTO Adrian Pogîngeanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net