Super-evenimente în acest weekend în Bucureşti şi în ţară! Gratis

Ultima actualizare:
La Fundata şi Săcele se sărbătoreşte româneşte
La Fundata şi Săcele se sărbătoreşte româneşte

Multă distracţie şi voie bună. Asta vă aşteaptă în acest weekend atât la munte, cât şi mare. Şi cei care petrec sfârşitul de săptămână în Capitală vor avea parte de multe surprize.

Se petrece româneşte! Ceaune aburinde cu bucate alese, mititei, bere rece şi dansuri populare. Azi şi mâine, pe platoul Muchia, Primăria Comunei Fundata, din Braşov, organizează ,,Nedeia Munţilor”. O sărbătoare tradiţională, prin care li se prezintă turiştilor obiceiurile zonei, dar şi bucatele alese. Preparate culinare la ceaun, ştiute doar de oieri de la stânile din Carpaţi, vor face deliciul zilei. Totul este acompaniat de ansamburi folcorice.


    La Fundata şi Săcele se sărbătoreşte româneşte
La Fundata şi Săcele se sărbătoreşte româneşte

Tot în Braşov se ţin Zilele Săcelelor, mai exact în Poiana Angelescu. Este o veche sărbătoare a mocanilor din Săcele, care se ţine în preajma zilei de Sfântul Ilie. Pe lângă bunătăţi fel de fel, vă puteţi delecta în această seară, de la ora 19.00, cu un concert Ana Lesko, iar mâine, de la ora 13.00 artişti ai folclorului românesc vor urca pe scenă. 

Pe Litoral, care alegorice în Mamaia

Dacă în weekend aţi ales să vă distraţi la mare, atunci trebuie să ştiţi că în Mamaia vă aşteaptă multă distracţie. În seara aceasta, de la ora 20.00, defilează carele alegorice. Tot din acest weekend începe „Seri de Live Cooking Show“, care are loc la Hotel Iaki, în Mamaia, unde gazda este Petru Buiuca, câştigătorul MasterChef. El va găti, iar apertivul şi vinul sunt din partea casei. 

În Capitală, târg de Sfântul Ilie

Azi şi mâine, începând cu ora 10.00, la Muzeul Ţăranului Român, are loc Târgul de Sfântul Ilie. Vă întâmpină 100 de meşteri populari şi producători tradiţionali: ţesătoare, fierari, olari , cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, blănari şi gospodari. Aceștia vin cu dulceţuri, siropuri, produse apicole, cozonaci şi plăcinte, ierburi aromatice, brânzeturi şi produse din carne pregătite după reţete cu tradiţie, suc de mere, pălinci, vinuri, turtă dulce, covrigi şi alte dulcegării. Intrarea este liberă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net