Scriitor de succes din România, scos în stradă în pragul iernii

Ultima actualizare:

    Radu Aldulescu este unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporanifoto: Editura Cartea Românească
Radu Aldulescu este unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporanifoto: Editura Cartea Românească

Radu Aldulescu (61 de ani), unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani, a fost evacuat miercuri, 14 octombrie, din clădirea Uniunii Scriitorilor în care fusese găzduit timp de mai mulți ani. Autor al scenariului filmului Terminus Paradis, Aldulescu a fost nevoit să-și strângă lucrurile și să iasă în stradă. Președintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, spune că nu are nicio soluție.

Radu Aldulescu a fost evacuat în pragul iernii din sediul Uniunii Scriitorilor in strada Nicolae Golescu 15, din București, în care locuia fără forme legale, în urma unei înştiinţări primite cu o zi înainte ca imobilul să fie eliberat. ”Nu ştiu unde mă mut. Sunt în stradă. Mă mut în stradă. Am scris nouă romane, apărute în două, trei şi patru ediţii. Am luat premii naţionale şi internaţionale şi câteva mii de exemplare din cărţile mele se află în librăriile şi în bibliotecile din ţară. Asta e. Nu am casă”, a declarat scriitorul pentru PressOne.ro.Situația s-a complicat pentru Aldulescu în momentul în care la nivelul Uniunii Scriitorilor s-a luat decizia renunțării la sediul din strada Nicolae Golescu, pentru că nu mai sunt bani pentru chiria lunară de 1.000 de lei și nici pentru întreținerea clădirii. Prin urmare, aceasta a fost cedată Primăriei Capitalei.

Contactat de Adevărul, președintele Nicolae Manolescu, care semnează ordinul de evacuare trimis lui Aldulescu, spune că nu are soluții pentru membrul Uniunii scos în stradă în pragul iernii. ”Radu Aldulescu a fost găzduit de Uniunea Scriitorilor în vechiul sediu până l-am cedat proprietarilor. Acum am renunţat la această clădire din multe motive. Am abandonat-o, pentru că nu avem cum să o întreţinem. El nu plătea chirie. Nu am unde să-l cazez, nu am alt apartament, altă casă. Dacă aş avea altă casă - i-aş da. Nu i-am făcut niciun rău, niciodată”, a declarat pentru Adevărul scriitorul Nicolae Manolescu.Mai mulți scriitori, printre care Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu și Octavian Soviany, i-au trimis o scrisoare deschisă lui Nicolae Manolescu, în care menționează că se oferă să plătească din buzunarele proprii chiria pentru imobilul din care a fost evacuat Radu Aldulescu.

Radu Aldulescu este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani, autor al scenariului filmului Terminus Paradis (regia Lucian Pintilie / Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneţia) şi al mai multor romane. Dintre acestea, "Cronicile genocidului" i-a adus Premiul literar "Augustin Frăţilă", pentru cel mai bun roman al anului 2012, premiu în valoare de 10.000 de euro. 

image
image
image
image
image
image
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net