Săru’ mâna! Doamne ajută, să iau şpagă cât mai multă!

Ultima actualizare:

    Ca şi alţi politicieni, lui Ioan Oltean îi plăcea să fie văzut la bisericăfoto: Click!
Ca şi alţi politicieni, lui Ioan Oltean îi plăcea să fie văzut la bisericăfoto: Click!

Locurile sfinte nu sunt vizitate doar de credincioşi şi de oameni în sutană. Mai nou, cei mai zeloşi sunt politicienii care aleg să ia şpagă în biserici şi cimitire, ca să nu afle procurorii anticorupţie.

Au trecut vremurile când se cereau palincă şi caltaboşi ca mită. Acum sunt la modă teancurile de euro primite în locuri sfinte, printre icoane şi morminte. Vine sfios politicianul la biserică sau în cimitir. Aprinde o lumânare, pupă o icoană, face o cruce mare, apoi îşi îndeasă plicul cu euroi în buzunar şi iese mulţumit că a fraierit DNA.Procurorii spun că este şi cazul lui Ioan Oltean, deputat PNL şi vicepreşedinte al partidului. Acesta a fost săltat de pe aeroport pentru că ar fi primit 600.000 de euro la biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, finanţatorul CSU Craiova, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean ca să fie aprobată o despăgubire de 108.932.000 lei (circa 25 de milioane euro), pentru un teren în Piteşti. „În schimb, cesionarul (Mihai Rotaru, n.r.) i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii”, susţin procurorii DNA, citaţi de Mediafax.Faptele s-ar fi petrecut în perioada când Crinuţa Nicoleta Dumitrean era şefa Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Este cunoscută ca o apropiată a lui Ioan Oltean, dar acesta a declarat că mergea pe la ea la birou doar ca să o vadă şi că nu se implica în retrocedări ilegale sau în supraevaluarea terenurilor.Oltean a fost audiat joi la DNA şi  a spus la plecare că nu ştie unde se află biserica în care este suspectat că ar fi primit mită. Pentru a ajunge în arest, parlamentarii trebuie să îi ridice imunitatea, iar şedinţa va avea loc pe 9 decembrie.

Vâlcov, mită printre morminte

Ca un mafiot versat... Aşa se purta fostul ministru de finanţe, Darius Vâlcov, când primea „comisionul”cuvenit din afacerile firmei pe care o favoriza la licitaţii. Potrivit rechizitoriului, el se întâlnea în cimitire şi lua banii la pungă. Încă din 2009, pe când era primarul oraşului Slatina, Vâlcov a influenţat, în favoarea unui administrator al unei societăţi comerciale, mai multe licitaţii de lucrări la reţele. Potrivit stenogramelor, Darius Vâlcov primea banii în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 de lei şi un milion de lei. La adăpostul mormintelor, fostul edil a luat cel puţin două tranşe de bani, după cum reiese dintr-o interceptare telefonică între două persoane implicate în dosar.

Oprescu primea şpaga sub pernă

Şi primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, avea un întreg ritual de primire a mitei, pentru a se feri pe cât posibil de „ochii” autorităţilor. În referatul procurorilor se arată faptul că Oprescu deţinea în casă un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile, pentru ca discuţiile lui cu persoanele care îi dădeau şpagă să nu fie interceptate de poliţişti. Aparatul se afla într-un foişor din curtea casei din Ciolpani, judeţul Ilfov, iar primarul îi obliga pe participanţii la discuţii să îşi lase telefoanele mobile în dispozitiv. Banii pe care îi primea trebuiau lăsaţi sub o pernă ornamentală de pe canapeaua din camera de zi. Sorin Oprescu a fost reţinut pe 6 septembrie, când a primit 25.000 de euro.

Fraţii Becali au dat bani în chipsuri

Judecătoarea Geanina Terceanu este în arest, după ce o martoră a povestit cu lux de amănunte cum i-a adus şpaga dată de Ioan şi Victor Becali, 220.000 euro. Cei doi oameni de afaceri voiau să nu fie condamnaţi în dosarul transferurilor din fotbal. Întâlnirea a avut loc pe stadion, dar şi într-un supermarket unde banii au fost puşi într-o pungă cu chipsuri.

Crinuţa Dumitrean a chemat medicii

Însărcinată în 8 luni, Crinuţa Dumitrean a fost reţinută de DNA, dar a fost nevoie de salvare, întrucât a spus că i s-a făcut rău. Ea a fost şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în vremea în care terenurile erau supraevaluate, spun procurorii. Ea îşi va petrece noaptea în arest, urmând ca procurorii să ceară instanţei supreme arestarea sa preventivă.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net