Sângele din parc provine de la Spitalul Judeţean Brăila

Ultima actualizare:

    Laboratorul Medcenter  efectuează analize  pentru Spitalul JudeţeanFoto: Prima TV/adevarul.ro
Laboratorul Medcenter efectuează analize pentru Spitalul JudeţeanFoto: Prima TV/adevarul.ro

Descoperirea celor 30 de eprubete cu sânge şi a acelor de seringă în Parcul Monument i-a revoltat pe brăileni, mai ales că locul unde fuseseră abandonate deşeurile medicale se află în apropierea unui loc de joacă pentru copii.

Ancheta demarată de Poliţie şi de Direcţia de Sănătate Publică Brăila a relevat faptul că sângele provenea de la laboratorul de analize al Spitalului Judeţean. “Noi am externalizat serviciul de laborator firmei Medcenter”, a explicat doctorul Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila.

Eprubetele cu sânge şi acele folosite  au fost ridicate luni de autorităţi
Eprubetele cu sânge şi acele folosite au fost ridicate luni de autorităţi

“Asistenţii noştri recoltează, dar probele merg la Medcenter, unde sunt procesate, iar de acolo nu se întorc la noi decât fişele de analize medicale. Probele biologice sunt distruse de firma Ecofire Constanţa, cu care, de asemenea, avem contract pentru capsularea în cutii speciale şi distrugerea controlată a acestor deşeuri medicale”, a mai spus medicul pentru cotidianul local “Obiectiv – Vocea Brăilei”. Surse din cadrul spitalului vorbesc despre un act de sabotaj îndreptat împotriva firmei Medcenter, al cărei câştig lunar rezultat din efectuarea analizelor se ridică la circa 350.000 lei.“Probele se depozitează într-o cameră specială, securizată, la care n-au acces decât un biolog şi doi asistenţi pe o tură. Eu cred că acele probe n-au apucat să fie procesate la noi”, a explicat Simona Ojovan, şef laborator Medcenter Brăila. Ancheta continuă pentru a lămuri modul în care deşeurile medicale au ajuns pe aleea din parc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net