S-au relaxat la o bălăceală înainte de Bac 2015

Ultima actualizare:
Părinţii şi copiii  au invadat ieri  oraşul Fuyang pentru  a da examenul
Părinţii şi copiii au invadat ieri oraşul Fuyang pentru a da examenul

La o bălăceală înainte de Bacalaureat 2015! Aşa au petrecut unii tineri, duminică (8 iunie), ultima zi înainte de prima probă de foc: Limba Română oral. S-au aruncat în apă, au făcut plajă şi au aruncat cărţile cât colo.

Examenul de Bacalaureat a devenit un coşmar pentru absolvenţii de liceu. Din ce în ce mai puţini reuşesc să obţină media 6 ca să se poată lăuda că au promovat testul maturităţii.

Chiar şi aşa, mulţi nu au luat în  serios examenul nici anul acesta şi au preferat să petreacă ultima zi, dinainte de startul probelor, la distracţie şi nu cu nasul în carte, pentru ultima recapitulare. Ştrandul Magic Place, din Capitală, era, duminică, plin de tineri, mulţi dintre ei absolvenţi de clasa a XII-a.

“Nu mai îngraş porcul în ajun. Am învăţat până acum la Română, Matematică şi Biologie, materiile la care dau examen. Am emoţii şi sper să reuşesc să iau un 6. Mă rog ca mâine (n.r. luni, 8 iunie) să-mi pice o poezie de comentat”, ne-a spus Adrian Abaze, care a terminat studiile la Liceul ”Iuliu Maniu”, din Bucureşti. Nu are pretenţii să ajungă student, ci vrea să se angajeze. La fel şi Raluca Cuza, absolventă a Liceului Economic ”Costin Kiriţescu”, pe care am găsit-o, împreună cu familia, în timp ce se bronza.”Acum vreau să mă dau pe tobogan, nu mă interesează învăţatul. Am făcut-o până acum, dar fără să fac meditaţii”, ne-a mărturisit, râzând, fata. Pentru o bălăceală pe cinste la Complexul Magic Place, fostul Ştrand Ciurel, elevii au plătit 30 de lei cu reducere, iar părinţii lor 50 de lei. Parcurile şi cluburile au fost şi ele luate cu asalt de petrecăreţi, care azi dau prima probă a Bacalaureatului: Limba Română oral. Peste 340.000 de elevi din întreaga ţară vor susţine prima sesiune a examenului de Bac: 189.301 sunt absolvenţi de clasa a XII-a şi 55.837, de clasa a XIII-a, din anul acesta, la care se adaugă cei nepromovaţi anul trecut, aproximativ 90.000 de candidaţi, dar şi din seriile anterioare. Procentul de promovabilitate la sesiunea iunie-iulie de anul trecut a fost de 54,4% înainte de soluţionarea contestaţiilor şi 60,65% după contestaţii.

Odată înscrişi, elevii  vor susţine trei probe
Odată înscrişi, elevii vor susţine trei probe

Aproape 170.000 de candidaţi la Bac 2015

Aproape 170.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).Dintre cei 168.945 înscrişi în această sesiune, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a ­Bacalaureatului au fost distribuiţi astfel: 163.462 – zi, 2.943 – seral şi 2.540 – frecvenţă ­redusă, transmite Mediafax.Prima sesiune din acest an a examenului debutează luni, cu evaluarea ­competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).Conform sursei citate, proba se va desfăşura pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.Probele scrise ale examenului naţional de ­Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română (proba E a), precizează MEN.

Bac 2015: Diana Enache şi nepoata Elenei Merişoreanu dau testul de maturitate

Şi odraselele vedetelor sunt în focuri. Diana Enache, fata lui Adrian Enache, dă şi ea azi proba orală la limba română, având în vedere că toţi candidaţii, în ordine alfabetică, de la A până la L, sunt programaţi să intre la examen. Are mari emoţii, mai ales că a rămas cu sechele la mâna dreaptă, după ce degetele i-au fost tăiate. Nu şi-o mai poate folosi la capacitate maximă, iar la probele scrise îi va fi şi mai greu. Beatrice, nepoata Elenei Merişoreanu, trece şi ea prin testul de maturitate. ”Examenul de Bac este mai greu acum ca admiterea la facultate. Am emoţii mari pentru ea”, ne-a declarat cântăreaţa de muzică populară.

 Raluca Cuza: “Vreau să mă dau pe tobogan, nu mă interesează învăţatul”
Raluca Cuza: “Vreau să mă dau pe tobogan, nu mă interesează învăţatul”

Nu e miting, nici protest, elevii dau acum un test!

S-au călcat efectiv în picioare la testarea naţională! Nu mai puţin de 9,42 de milioane de elevi chinezi însoţiţi de câte un părinte au luat cu asalt ieri sălile de clasă ale liceelor din oraşul Fuyang, din provincia chineză Anhui. Elevii în vârstă de 14 ani s-au înscris pe liste pentru a participa la examinările care durează trei zile şi care le oferă şansa de a intra la liceu. Examenul ­Gaokao este considerat cel mai ­important eveniment din ­sistemul de învăţământ chinez.


    Părinţii şi copiii  au invadat ieri  oraşul Fuyang pentru  a da examenulFoto: Guliver/Splashnews
Părinţii şi copiii au invadat ieri oraşul Fuyang pentru a da examenulFoto: Guliver/Splashnews


    Odată înscrişi, elevii  vor susţine trei probeFoto: Guliver/Splashnews
Odată înscrişi, elevii vor susţine trei probeFoto: Guliver/Splashnews

În ­funcţie de rezultatele obţinute elevii sunt admişi la licee de elită, colegii sau şcoli profesionale. Numărul din acest an al elevilor înscrişi este demn de Cartea Recordurilor. Pentru a face faţă numărului mare de oameni care au invadat oraşul, autorităţile locale vor oferi găzduire însoţitorilor şi copiilor lor în sălile de clasă, pe terenul de sport şi chiar în interiorul instituţiilor publice.

Conform recensământului din 2013, China are o populaţie de peste 1,4 miliarde de cetăţeni. Anul trecut, la testarea naţională au participat aproape 7 milioane de elevi.

Subiecte română BAC 2015

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2015

BAC 2015 Subiecte Matematică M1 ȘI M2 și Subiecte Istorie

BAC 2015 Subiecte Matematică M1 și M2

BAC 2015 Subiecte Istorie

BAC 2015 Rezolvare subiecte Matematică M1 ȘI M2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net