S-a aruncat pe geamul şcolii că a luat note mici

Ultima actualizare:
Adriana Roman
Adriana Roman

Gest disperat al unei adolescente din comuna Cotnari, Iaşi! De teamă că părinţii vor afla de notele mici din catalog, la şedinţa pe care urmau să o aibă cu dirigintele ei, o elevă de clasa a-VII-a s-a aruncat pe geam, de la etajul 1 al şcolii. A supravieţuit, dar s-a ales cu mai multe fracturi.

Comportamentul fetei de 14 ani a început să se schimbe, miercuri, cu o oră înainte de şedinţa cu părinţii, programată de dirigintele clasei. Atunci, Amalia le-a spus colegilor că are de gând să se arunce  pe geam şi a lăsat un mesaj pe telefonul mobil: „Îmi cer iertare părinţilor din cauza notelor proaste“. Speriaţi, colegii au chemat imediat un profesor. Când acesta a intrat în sala de clasă şi s-a apropiat de ea, fata a sărit pe geam de la etajul 1.


    Fata a sărit de la etajul 1 al şcolii din Cotnari
Fata a sărit de la etajul 1 al şcolii din Cotnari

„Am vorbit cu ea imediat, că era conştientă, şi mi-a spus că a făcut asta pentru că la ora 14.00 trebuia să fie şedinţa cu părinţii. Am verificat catalogul şi avea şi note mici, dar şi mari. Era un elev modest, dar în ultima vreme chiar a avut numai note mari. Nu era în nici un caz în stare de corigenţă la vreun obiect. Poate că totuşi familia îi cerea note mai mari”, a spus Adriana Minciună, directoarea şcolii din Cotnari. Fata a suferit mai multe fracturi, printre care şi la coloana vertebrală şi a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi.„Copilul nu are nevoie numai de 10. Trebuie lăsat să ia şi şapte, şi să ştie de şapte. Faptul că se pune accent pe nişte exemple false, impuse de societate, îi face pe copii să simtă o presiune. Din păcate, unii pot claca“, a explicat un psiholog, pentru Ziarul de Iaşi. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

Alte cazuri dramatice

  • 2013. Tragedie într-o familie, la câţiva kilometri de Iaşi.
  • Adriana Roman, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la liceul Economic nr. 2 din Iaşi, s-a aruncat în faţa trenului Roman-Iaşi, între localităţile Piciorul Lupului şi Bârnova, şi a murit pe loc. Rudele fetei susţin că tânăra ar fi fost certată de mama ei când s-a întors de la şcoală, pentru că ar fi luat nota şase la una dintre discipline.
  • 2009. Durere fără margini şi la Târgu Jiu. Remus Niţoi, de 11 ani, şi-a pus capăt zilelor din cauza unor note proaste obţinute la matematică. Fără să spună cuiva din familie ce se petrecea în sufletul său, copilul a plecat de acasă şi s-a urcat pe acoperişul unui bloc cu zece etaje din zona de sud a municipiului Târgu Jiu. De aici s-a aruncat în gol, căzând pe plafonul unui autoturism, iar apoi pe asfalt.

Fata a sărit de la etajul 1 al şcolii din Cotnari
Fata a sărit de la etajul 1 al şcolii din Cotnari
  • 2007. Sebastian Iriciuc, 11 ani, elev în clasa a V-a la şcoala generală din comuna suceveană Pătrăuţi, s-a sinucis după ce a fost muştruluit de dirigintă pentru o notă proastă. Cadavrul lui Sebastian a fost descoperit într-o magazie din curtea locuinţei familiei Iriciuc. Înainte de a-şi pune capăt zilelor, Sebastian a lăsat un bilet în care le explica părinţilor că a decis să se sinucidă după ce a fost certat de dirigintă pentru un 4 luat la matematică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net