Rezervă-ţi porcul acum şi-l iei de Crăciun!

Ultima actualizare:

    Jean ne arată porcii pe  care-i creşte pentru CrăciunFoto: David Muntean
Jean ne arată porcii pe care-i creşte pentru CrăciunFoto: David Muntean

Porcul este vedeta mesei de Crăciun. Asta o ştie toată lumea! Iar ofertele curg gârlă. Crescătorii de animale şi-au scos deja la mezat godacii, pe care-i puteţi rezerva încă de pe acum.

Mai sunt patru săptămâni până la Crăciun, iar fermierii au dat startul ofertelor la carnea de porc. Sunt tentante, iar românii hotărâţi pot profita de ele. Animalele crescute cu hrană naturală se vând  la preţuri negociabile, care încep de la 7 lei kilogramul şi ajung la cel mult 10 lei, dacă vorbim de porcul în viu. Luată la carcasă, delicatesa de pe masa de Sărbători ajunge la crescători la 12 lei. Şi unde mai pui că porcul poate fi rezervat şi rămâne în curtea gospodarului până în ziua sacrificării. “Omul vine, îl alege şi ne spune când vrea să-l tăiem. Îl pârlim, îl tranşăm şi i-l aducem acasă atunci când doreşte. Pentru rezervare se plăteşte o parte din porc: 200 de lei”, ne-a spus Jean Coman, 60 ani, care are la vânzare 43 de godaci. Toţi de carne.

 Jean Coman creşte animale în propria  ogradă cu mâncare bio
Jean Coman creşte animale în propria ogradă cu mâncare bio

Cântăresc între 60 şi 300 de kilograme, dar fiecare îşi alege marfa în funcţie de necesităţi. Familie mare, porc mare. Familie mică, porc pe măsură. ”Pot cumpăra şi jumătate din el, nu e musai să-l ia pe tot”, completează bărbatul, pe care l-am găsit în gospodăria lui de pe strada 1 Mai, din comuna giurgiuveană Bolintin Vale, în timp ce le pregătea hrana animalelor. ”Totul e bio. Le fac uruială din porumb, grâu şi seminţe de floarea soarelui. E costisitor, dar merită. Carnea e foarte gustoasă”, ne spune ţăranul-fermier. La Jean găsiţi kilogramul de carne cu 9 lei. Dacă Giurgiu e departe de voi, pe Internet găsiţi crescători de animale din toate colţurile ţării. Site-urile de mică publicitate abundă în această perioadă de anunţuri, la care proprietarii au adăugat şi fotografii.

Click! spune

În marile magazine sau în pieţe carnea de porc e mai scumpă. Cu 9,99 lei/kg poţi cumpăra doar slănină cu şorici. Muşchiuleţul de porc îl găsim la peste 25 de lei, cotletul este 15,99 lei, iar pulpa fără os se vinde la 14,99 lei/kg. Şniţelul de porc ajunge la 20,99 lei, iar preţul unui kg de ceafă cu os sare la 17,99 lei. Spata cu os ajunge la 13,99 lei. Există şi căzătura, carnea de porc pentru gătit, al cărei preţ este de 11,99 lei. Amestecul pentru piftie costă 7,99 lei, iar cel pentru ciorbă este cu un leu mai scump. Fleica este 12,99 lei, iar pieptul cu os ajunge la 11,99 lei. De Ignat, preţurile vor creşte cu cel puţin 20%, de oriunde aţi cumpăra. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net