Rapsodul cu epoleţi

Ultima actualizare:

    Marius Zgâianu,  “privighetoarea” din Suceava
Marius Zgâianu, “privighetoarea” din Suceava

La serviciu – în uniformă de poliţist, pe scenă – în ie şi în iţari! Marius Zgâianu (38 de ani) are o voce aparte, cu care îi desfată ori de câte ori are ocazia pe iubitorii muzicii populare. Din 2005, el a lansat nu mai puţin de 11 albume cu cântece din zona Bucovinei. Rapsodul lucrează la Poliţia Suceava, dar nu mai merge pe teren, ci face muncă de birou.

A fost asistent medical şi dansator, acum e om al legii şi interpret de muzică populară. Marius Zgâianu are mare priză la public, dovadă că umple sălile de concerte şi scoate album după album. În 2008, solistul sucevean a lansat discul „Sărbători în Bucovina”, inspirat de atmosfera Crăciunului, iar orchestraţiile melodiilor au fost realizate de maeştrii Viorel Leancă şi Ion Oloieru. Discul s-a bucurat de succes şi s-a vândut în 12.000 de exemplare. De altfel, în ultimii 12 ani, rapsodul a lansat 11 albume.

simeon stalpnicul png

Zgâianu a urmat Şcoala Postliceală Sanitară Suceava şi s-a specializat ca asistent generalist. El s-a înscris şi la Şcoala Populară de Arte din Suceava, activând la Ansamblul Folcloric „Bucovina”, scrie adevarul.ro. „Eram dansator. Când mergeam pe la spectacole, coregraful mă auzea cântând prin autocar. M-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat, însă eu am luat-o ca pe o glumă”, îşi aminteşte Marius Zgâianu. 

La 23 de ani, s-a înscris la Şcoala de Poliţie din Câmpina, unde a început să-şi cultive vocea, îndrumat de un comisar. „Partea serioasă cu cântatul a pornit când m-am întors la Suceava”, adaugă rapsodul. În toamna anului 2003, după ce a absolvit Şcoala de Poliţie, a şi început să muncească la albumul său de debut.

Marius Zgâianu lucrează la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Suceava. „În ultimii ani, nu mai ies în teren, mă ocup cu situaţii lunare, statistici, cu pontaje, cu hârtii. Sigur, aş prefera să ies pe teren, dar e ciudat să te apuci să dai amenzi, mai ales când lumea te cunoaşte”, se amuză poliţistul-cântăreţ. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net