Uite cât va ţine iarna şi cum va fi vremea de Paşte!

Ultima actualizare:

    Vom avea o primăvară bogată în precipitaţii
Vom avea o primăvară bogată în precipitaţii

A trecut doar o săptămână de iarnă adevărată, dar a fost la cote extreme: viscol năpraznic, troiene de peste 3 metri, vânt care a suflat cu peste 85 km/h, iar acum ger cumplit. Meteorologii britanici ne spun ce urmează în următoarele trei luni.

Specialiştii de la Centrul European de Prognoze de la Reading, Anglia, ne oferă primele date despre ce ne aşteaptă până la 1 mai.

FEBRUARIE. Începe cu temperaturi extrem de scăzute, în special în est şi sud-est. Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat Guvernul că se estimează un nou val de viscol în perioada 4 -7 februarie, iar estimările britanicilor confirmă o scădere accentuată a temperaturilor în aceste zile. Din 10 februarie, temperaturile vor creşte, până la valori apropiate de cele normale pentru luna februarie. Dacă până acum, precipitaţiile au fost abundente în sud şi est, în luna februarie, acestea vor fi abundente în nordul, centrul şi vestul ţării, unde se prognozează în jur de 60 l/mp.

MARTIE. Primăvara va întârzia în nordul şi centrul ţării, unde temperaturile vor fi mai scăzute. În schimb, în sud şi sud-est, temperatura aerului va avea valori mai mari decât ar fi normal. Meteorologii spun că precipitaţiile vor fi în exces, până la 100 l/mp în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia Dobrogei.

APRILIE. Temperaturile vor rămâne mai mici decât ar fi firesc în nordul şi centrul ţării, unde şi precipitaţiile vor fi mai multe, peste 60 l/mp. Dar, în Banat, sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi zile mai călduroase decât ne-am obişnuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net