Fostul primar din Agigea, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat azii pe fostul primar al comunei Agigea, Ion Ioniţă, la nouă ani de închisoare cu executare, pentru un prejudiciu de peste două milioane de euro adus Consiliului Local şi unor persoane fizice.

Decizia instanţei nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, fostul primar este acuzat că în anul 2002 a dispus scoaterea din domeniul privat al localităţii a unei suprafeţe de teren de peste 31 de hectare, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens.

O parte din această suprafaţă a ajuns în posesia unei persoane fizice, la un preţ derizoriu.

Astfel, el a contactat nouă persoane, majoritatea bătrâni şi bolnavi, şi le-a spus că terenurile pentru care solicitau reconstituirea dreptului de proprietate sunt situate într-o zonă neproductivă, la mari distanţe de localitate, astfel că valoarea lor de tranzacţionare era mică.

Prin aceste fapte s-a creat un prejudiciu de aproximativ 1.305.000 euro în dauna Consiliului Local Agigea şi a persoanelor fizice care solicitaseră reconstituirea dreptului de proprietate, potrivit Mediafax.

Procurorii anticorupţie au mai stabilit că, în perioada 2000 - 2004, Ioniţă a încheiat mai multe contracte de achiziţii publice, fără să respecte dispoziţiile legale, şi a acceptat decontarea la plată a unor documente justificative false.

Totodată, el a ridicat mai multe sume de bani din casieria unităţii şi din contul deţinut la Trezoreria Constanţa pe care le-a folosit în interes personal, utilizând şi documente contabile falsificate la cererea sa de către mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Agigea.

Prejudiciul adus astfel de Ion Ioniţă Consiliului Local al comunei Agigea a fost estimat la aproximativ 800.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net