Preotul s-a îmbătat cu ţuică, apoi a bătut măr un tânăr

Ultima actualizare:
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei

La doar două săptămâni după ce un preot din Costeşti, Argeş, a bătut doi poliţişti, un alt slujitor al Domnului a sărit la bătaie, duminică seara. S-a întâmplat în satul Unguraş, din Cluj, unde părintele a snopit în bătaie un tânăr de 19 ani. Totul pentru că băuse ”prea multă ţuică”.

Preotul din Unguraş, Cluj, a băut diminică, la un botez, până când nu a mai ştiut de el. Spre seară a plecat de la petrecere beat criţă, însă nu a mai ajuns acasă, ci încătuşat, la secţia de poliţie. Asta după ce în drum spre casă a bătut un tânăr de 19 ani care stătea pe marginea drumului. Băiatul a povestit că Nicolae Scrob s-a năpustit, brusc, asupra lui cu pumnii şi picioarele şi l-a acuzat că nu e patriot. Scenele au fost oprite la timp de un echipaj de poliţie care trecea prin zonă. Poliţiştii i-au pus cătuşele părintelui şi l-au dus la secţie.

Nicolae Scrob, mort de beat în maşina poliţiei
Nicolae Scrob, mort de beat în maşina poliţiei

Cât timp s-a aflat în maşina poliţiei, Nicolae Scrob a trecut de la o stare la alta. I-a ameninţat pe oamenii legii că le va face “slujbe negre” şi se va alege praful de ei, apoi a trecut la cântece bisericeşti, scrie dejeanul.ro. Ieri dimineaţă, când s-a trezit din beţie, Nicolae Scrob l-a sunat pe tânărul agresat şi şi-a cerut scuze. “Am băut nişte ţuică. De atunci şi până dimineaţă, nu îmi mai amintesc nimic. Nu îmi pot explica cum am ajuns în halul ăsta”, a spus preotul. Cu toate astea, victima a depus plângere la poliţie împotriva părintelui. Acesta riscă acum dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, dar şi să fie exclus din lumea bisericească.

Mitropolitul Clujului l-a pedepsit


    Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei

În aşteptarea sancţiunii pe care o va primi din partea poliţiştilor pentru scandalul provocat, Nicolae Scrob a primit o pedeapsă de la Mitropolia Clujului. “Nu putem lăsa lucrurile neîndreptate, însă trebuie să ţinem cont că preotul se află la prima abatere de conduită. I se va aplica o pedeapsă conform canoanelor şi prevederilor noastre disciplinare spre îndreptarea lui, iar în acest sens s-a dispus trimiterea lui timp de o lună la mănăstire pentru a-şi revizui comportamentul şi de a-i oferi o şansă de îndreptare. Este o măsură suficient de aspră şi un semn de îndreptare pentru viitor”, a precizat, pentru citynews.ro, preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.  Cât timp preotul se va afla la mănăstire, slujbele din Unguraş vor fi oficiate de un alt preot de pe raza protopopiatului Dej.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net