Povestea halucinantă a taximetristului reținut patru zile pe nedrept

Ultima actualizare:

    Silviu Podolan. Foto: captură stirileprotv.ro
Silviu Podolan. Foto: captură stirileprotv.ro

Silviu Podolan este taximetrist în Ilfov. O întâmplare ieșită din comun și un concurs de împrejurări îl puteau arunca după gratii pentru mulți ani. A petrecut patru zile în custodia Poliției pentru o faptă pe care nu a comis-o, doar fiincă s-a aflat în locul nepotrivitr, la momentul nepotrivit.

O întâmplare desprinsă parcă din filmele de acțiune americane ne arată modul de operare total eronat al Procuraturii. Silviu Podolan, un taximetrist din Ilfov, a fost imobilizat de mascați și reținut vreme de patru zile pentru o faptă pe care nu a comis-o. Totul s-a întâmplat pe 5 august, în comuna Măgurele, județul Ilfov, când un polițist a fost lovit de o mașină urmărită de un echipaj, relatează stirileprotv.ro. Făptașul a abandonat mașina și a luat-o la sănătoasa pe un câmp de la marginea localității. În zonă se afla și Silviu Podolan și, ghinionul lui, a fost ridicat de polițiști, care l-au confundat cu adevăratul agresor.

„Am fost imobilizat de către un organ de poliţie şi mascaţi. Au venit direct ca la o descindere, m-au pus la pământ, m-au încătuşat”, spune Podolan, conform sursei citate. Sub imperiul emoțiilor și aflat sub un tratament pentru depresie, taximetristul le-a spus polițiștilor tot ce voiau să audă. „Le-am spus că am fost. A fost o reacţie de şoc şi neştiind ce să spun, mi-au spus să le zic pe cine vreau să ascund, cu cine am mai fost, să îi duc la adresa celui care a fost cu mine. N-am ştiut, am mers unde mergeau ei, mi-au zis ceva de Sinteşti. La poliţia Măgurele le-am zis că nu am fost eu, că nu am participat eu, şi au zis că aduc martori să mă recunoscă. Nu ştiu pe cine au adus că treaba s-a oprit şi m-au reţinut”, povestește Podolan.  

Anchetatorii și-au dat seama abia după patru zile că cel pe care l-au reținut nu e adevăratul făptaș. Procurorii l-au pus imediat în libertate, însă Silviu Podolan consideră că eroarea este de neiertat. El intenționează să-și caute dreptatea în instanță, fiindcă a suferit un șoc puternic în urma reținerii brutale.

Eliberat după 40 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Se poate și mai rău de atât. Sistemul judiciar american își arată limitele extrem de des. Iată cazul lui Frederick Clay, un bărbat de 53 de ani care și-a petrecut aproape toată viața după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Avea 16 ani când a fost arestat pentru uciderea unui taximetrist. Doi martori au susținut că l-au văzut la locul faptei și l-au identificat ca fiind autorul crimei. După aproape 40 de ani petrecuți după gratii, Clay a fost eliberat, scrie observator.tv.


    Frederick Clay, în momentul eliberării sale. Foto: observator.tv
Frederick Clay, în momentul eliberării sale. Foto: observator.tv
image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net