Porcul de 542 kg ar putea hrăni un sat întreg!

Ultima actualizare:

    Scroafa a fost vândută ieri pentru 4.500 de lei Foto: Dorin Constanda
Scroafa a fost vândută ieri pentru 4.500 de lei Foto: Dorin Constanda

Aşa ceva mai rar vezi! ”Uriaşa” e probabil cea mai mare scroafă din ţară. Are 7 ani şi 542 kg. A fost nevoie de zece bărbaţi ca să fie urcată în duba care o va duce la Sinteşti, ca să facă ”fala” unei familii de romi.

Reporterii Click! au plecat la primele ore ale dimineţii să vadă porcul de Cartea Recordurilor, crescut la o fermă de lângă Bucureşti. A durat minute bune de aşteptare, până ce angajaţii fermei şi îngrijitoarea Coca au reuşit să ademenească animalul să iasă din ţarc. Abia a putut ieşi pe uşă, atât este de mare.

“Uriaşa”, lângă un porc de 100 kilograme
“Uriaşa”, lângă un porc de 100 kilograme

Animalul, blând de fel, s-a speriat puţin când a văzut atâţia oameni în jurul său. ”Uite, mă, Uriaşa! Să vedeţi ce fălos am să fiu când ajung cu ea la Sinteşti. Să mă vadă tot neamul că eu am cel mai mare porc din ţară. Bulibaşa va crapa de invidie. Uriaşa e toată numai muşchi, sper să ne ajungă până la anul pentru că am familie mare, de zece persoane”, s-a lăudat Mihai Stan, cel care a cumpărat scroafa imensă.

Animalul a fost măsurat din cap până la coadă, apoi cântărit. Are 542 kg, 2,27 m lungime, 57 cm lăţimea spatelui şi 2,40 m în „talie”. „Cu carnea ei s-ar putea hrăni un sat întreg. Este un porc perfect sănătos, nu-i obez. Este un animal de carne, hrănit cu furaje naturale şi cu miez de nucă care conţine Omega 3 şi 4. Are 7 ani şi 12 fătări”, ne-a explicat mândru Daniel Panait, vestit crescător de animale din localitatea Periş, judeţul Ilfov.

Zece bărbaţi s-au luptat să o urce în dubă
Zece bărbaţi s-au luptat să o urce în dubă

El şi fiii săi sunt cunoscuţi în zonă, iar porcii pentru anul viitor se vând încă de acum. Un porc se vinde cu 10-11 lei/kg în viu. Romii din Sinteşti au plătit 1.000 de euro (4.500 lei) pentru „Uriaşa”.

Click! spune

900 de kilograme, 2,5 metri lungime, circumferinţa ”taliei” de 2,23 metri. La aceste dimensiuni impresionante a ajuns cel mai mare porc care a trăit vreodată. Recordul a fost înregistrat într-o provincie din China în 2009.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net