Pernă «cusută» cu capse într-un spital de copii

Ultima actualizare:

    Iată o pernă de la spitalul unde sunt trataţi micuţii!Foto: Facebook/Mihai Aşchilian
Iată o pernă de la spitalul unde sunt trataţi micuţii!Foto: Facebook/Mihai Aşchilian

Şi medicii se iau cu mâinile de cap când calcă pragul spitalelor în calitate de pacienţi sau de aparţinători. “Ruşine!” - a răbufnit un chirurg, după experienţa prin care a trecut timp de cinci zile, perioadă în care fiica sa a fost internată la Clinica Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai bine cotate spitale pentru copii din oraş.

Chirurgul Mihai Aşchilian a descoperit cu stupoare că perna pe care trebuia să doarmă fiica sa, internată timp de cinci zile la Clinica de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, era „cusută” cu capse de birou, unele fiind chiar deschise şi putând s-o rănească. Dincolo de condiţiile improprii din spital, doctorul Aşchilian critică medicii şi asistentele. „Ruşine!!!! În primul rând celor care se numesc medici, asistentelor, mana­gerului întregului sistem universitar!” – este mesajul medicului Mihai Aşchilian pentru conducerea şi pentru cadrele medicale de la Clinica de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca. Timp de cinci zile, chirurgul n-a ştiut cine este medicul curant şi ce tratament i se administrează fiicei sale. El a fost consternat şi de faptul că micuţei nu i s-au făcut analize, întrucât internarea s-a produs în weekend, scrie adevarul.ro.

«Sunt dezgustat»

Mihai Aşchilian, care a lucrat în mai multe spitale din străinătate, a povestit pe Facebook experienţa traumatizantă: „În perioada 10-15 noiembrie 2017, fiica mea a fost internată în Clinica Pediatrie 2, salon 41. Dragi prieteni, am să vă arăt faţa de pernă din acel salon. Sunt dezgustat de ceea ce am putut vedea în acele zile. N-am ştiut cine este medicul curant, ce tratament are fiică-mea, nu s-au luat analize pentru că vezi Doamne este weekend şi laboratorul nu funcţionează (într-un centru care se dă universitar). Mila Domnului este cea care funcţionează în weekend la Pediatrie 2 Cluj-Napoca. Am cunoscut o mulţime de medici suficienţi, aşa cum este de fapt întreg sistemul medical românesc. Îmi este ruşine de această postare pentru că în lista mea de prieteni sunt mulţi chirurgi şi medici din alte ţări”. Gheorghe Popa, managerul de la Pediatrie 2, nu a oferit nici un răspuns privind condiţiile din spital.


    Chirurgul Mihai Aşchilian a lucrat la multe spitale din străinătateFoto: Facebook/Mihai Aşchilian
Chirurgul Mihai Aşchilian a lucrat la multe spitale din străinătateFoto: Facebook/Mihai Aşchilian

Zeci de clujeni au reacţionat la postarea chirurgului. „Felicitări! Noi, oamenii de rând, nu avem curajul să postăm (pentru că ajungem acolo şi ne tratează şi mai rău). Am fost şi eu internată la Pedi 2, copilul avea febră 40 şi vomita, iar asistentele nu se oboseau să vină, fiindcă era ora de cafea”, scrie o clujeancă.


    Clinica de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, criticată de mulţi pacienţi
Clinica de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, criticată de mulţi pacienţi
image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net