Omorâtă în fața copilului: «Fugea de acasă bătută-măr»

Ultima actualizare:

    Sora şi mătuşa Mariei nu s-au dezlipit de sicriul tinerei
Sora şi mătuşa Mariei nu s-au dezlipit de sicriul tinerei

Durere imensă în familia femeii din satul sibian Mag, care a fost ucisă, sâmbătă, de bărbatul ei, în faţa copilului. Oamenii spun că Maria Someiu era des bătută de concubin, acesta având probleme mari cu băutura. Oamenii legii l-au arestat, iar copilul de 4 ani a ajuns într-un centru de plasament.

Rudele Mariei o conduc miercuri (13 ianuarie) pe ultimul drum, femeia lăsând în urmă patru copii. Cel mic, care a ajuns în grija Protecţiei Copilului, este în stare de şoc, după ce şi-a văzut mama omorâtă chiar de tatăl lui.

Maria a fost ucisă sub ochii mezinului ei
Maria a fost ucisă sub ochii mezinului ei

Femeia fusese bătută crunt de concubin, iar, sâmbătă, l-a luat pe micuţ şi a plecat de acasă. S-a dus în staţia de autobuz Tursib, din faţa gării. Turbat de furie, bărbatul a venit, însă, după ea şi a înjunghiat-o de câteva ori cu cuţitul, sub privirile îngrozite ale băieţelului. „A venit aici, în gară, să meargă la mama ei. După aceea, el a venit cu o maşină, a dat de ei aici în gară. I-a spus să iasă afară să vorbească. Ea a ieşit. Am auzit că a scos cuţitul şi i-a dat cu cuţitul. El era gelos. Nu putea s-o vadă cu altul şi, ce s-o fi gândit el? «Mai bine o omor decât să fie cu altul», ne-a declarat Constantin Ruja, care a fost martor la scena teribilă.

După ce şi-a ucis femeia, Ion Roşca a luat-o la fugă, dar a fost prins de poliţişti şi de câţiva oameni care au pornit după el. Rudele şi vecinii Mariei, veniţi la priveghi, spun despre tânără că a suferit foarte mult din cauza lui Ion Roşca. „Acum două săptămâni, m-am întâlnit cu ea aici pe stradă şi am întrebat-o: «Ce mai faci, tu, Mărie?». A zis: «Măi, Florine, am venit până acasă, că m-a bătut bărbatul, trăiesc foarte rău cu el. Şi am plecat bătută de acolo din cauza geloziei», povesteşte Florin Barcea, un vecin.

La rândul său, sora victimei, Alexandra Cosercar, mărturiseşte că Maria a trăit în teroare alături de Roşca: „Se tot plângea: «Mi-e frică să mă mai duc înapoi, că mă omoară». Mereu a ameninţat-o. A stat cu ea 16 ani. A venit bătută, zdrobită ca mărul”. Mătuşa Mariei a adăugat că scandalurile porneau mereu din cauza băuturii: „Era numai beat, numai tot cu bătaia şi numai rele. Ea era o mamă foarte bună, îşi iubea copiii. De fiecare dată când a fugărit-o şi a bătut-o, nu şi-a lăsat copiii. Mereu zicea: «Mă duc înapoi, că stau copiii fără mine»”.

Roşca a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor calificat, el riscând până la 20 de ani de închisoare.

Aici a fost ucisă Maria
Aici a fost ucisă Maria

Ucisă de unchiul soţului, tot la Sibiu

O nenorocire parcă trasă la indigo cu cea a Mariei s-a petrecut, marți seară (12 ianuarie), într-o altă localitate din județul Sibiu. Este vorba despre o tânără de 28 de ani, din Bradu, care a fost ucisă de unchiul soţului ei. În urma unei altercații, tânăra a fost înjunghiată de mai multe ori de bărbatul de 65 de ani. Ulterior, acesta a ajuns la spital cu leziuni în zona abdomenului, dar nu se știe dacă și le-a făcut singur sau au fost provocate de tânăra care a ripostat. „Acum, procurorul de caz va trece la audierea martorilor. Nu știm exact cum s-a petrecut incidentul. Cert este că a fost un singur agresor, nu știm dacă este vorba și despre ceva de natură sexuală. Bărbatul are și niște probleme psihice, deci comunicarea cu el este mai dificilă”, a declarat Ioan Veștemean, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Amza Pellea jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
rsz delta dunarii jpg
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net