O formă gravă de cancer l-a obligat să plece în China la tratament! De ce depinde viaţa unui român de 25 de ani

Ultima actualizare:
Conturile unde se pot depune bani pentru Cosmin
Conturile unde se pot depune bani pentru Cosmin

Un tânăr de 25 de ani din Galaţi se luptă cu o grea boală: adenocarcinom esofagian cu metastaze in stadiul IV (un tip de cancer esofagian - n.r.), de peste trei ani de zile. Tumoarea nu poate fi operată şi, după lungi şedinte de chimioterapie, care nu au avut nici un efect, Cosmin a ajuns la un spital din China. Tratamentul însă nu s-a încheiat şi tânărul are încă nevoie de susţinere financiară.

Cosmin nu credea că va avea vreodată  probleme grave de sănătate. Sportiv de performanţă, tânărul făcuse hochei pe gheaţă, fotbal, karate şi rugby. Însă, în 2011, a început să simtă că ceva nu era în regulă. În luna decembrie a acelui an, Cosmin a început să aibă dureri insuportabile în zona toracică. Cu greu, a găsit un cabinet particular unde să îţi facă o endoscopie şi a făcut o programare. Atunci a început coşmarul lui.

„M-au apucat nişte dureri toracale insuportabile de am exersat toate poziţiile unui contorsionist, să reuşesc să aţipesc măcar o oră în vreun fel aşezat! Au durat trei zile durerile. Asta nu pentru ca am stat ca un indolent şi am sperat să mă «facă bine» nurofenul,ci pentru că la noi în oraş o examinare care îmi era mie necesară, endoscopia, nu se făcea în condiţii tocmai prielnice pentru om. Dar ce crezi? M-am riscat şi m-am dus! Am găsit un cabinet particular, am făcut programare şi m-am prezentat la ora prestabilită iniţial cu doctorul”, a scris tânărul pe pagina de Facebook creată special pentru a strânge bani pentru tratament, S.O.S Cosmin-Andrei Nichita.

Endoscopia a arătat că avea o tumoare între stomac şi esofag. La indicaţiile medicului, Cosmin a mers la alţi doctori de la Bucureşti, iar ultimul specialist i-a spus că trebuie scoase un plămân, jumătate de stomac şi jumătate de ficat. Diagnosticul: Cancer gastroesofagian cu metastaze în plămân şi ficat de gradul IV.

“Am efectuat alte seturi de investigaţii la fel de fel de clinici de specialitate, toate cu rezultate diferite. Ultimul medic a ţinut neapărat ca el să fie cel care îmi pune fondanta pe colivă pentru că a început să îmi explice cu un pix şi o foaie cum mie,  Nichita Cosmin Andrei, 23 de ani, care mai ieri alergam pe teren «mâncând» pământul, cum îmi va scoate el un plămân, o jumătate de stomac şi jumătate de ficat. Diagnosticul acestuia fiind Cancer Gastroesofagian cu metastaze în plămân şi ficat de gradul IV”.

Medicii i-au montat trei stenturi pentru a se putea hrăni singur

După opt luni în care a încercat diverse tratamente, Cosmin a ajuns să cântăreacă 60 kg, de la 108.  A mers la un medic din Bucureşti, care i-a montat un stent esofagic pentru a se putea hrăni singur, nu prin perfuzii. Deşi operaţia a fost un succes, organismul a reacţionat negative la stent, iar Cosmin avea mari dureri. Din nefericire, a avut nevoie de alte două stenturi.

“După aproximativ trei luni, peste stent-ul montat a apărut o excrescenţă care a început să îmi obtureze din nou canalul de alimentare şi a fost necesară o a doua intervenţie de montare a altui stent în prelungire, care mi-a fost benefic cam cinci luni, după care s-a obturat iar. Astazi am trei stenturi care îmi fac posibilă alimentarea cât mai naturală”.

Singura speranţă a venit din China

A început să facă chimioterapie şi a mers la doctori din Italia şi Franţa. După şedintele de chimioterapie, Cosmin a mers în Spania, unde a primit o nouă veste proastă.

“Doctorii spanioli au fost de aceeaşi părere, tumoare neoperabilă. Un nou ciclu de chimioterapie. Şi de aceasta dată rezultatul nu a fost cel sperat”.

Atunci a aflat de un spital din China. A vândut un apartament, a strâns bani şi a plecat acolo, unde a stat internat trei săptămâni şi a făcut patru tipuri de tratamente care au avut un oarecare efect, deşi limitat. A plecat din nou la finalul lui februarie şi acum se află acolo.

Are însă nevoie de sprijin moral şi financiar, pentru că tratementul urmat în China nu e deloc uşor, dar nici ieftin: cele patru cure costă în jur de 100.000 de euro. Cei care vor să îl ajute pe Cosmin, pot depune bani în conturile de mai jos şi pot dona bani pe pagina de Facebook creată special pentru Cosmin, S.O.S Cosmin-Andrei Nichita.


    Conturile unde se pot depune bani pentru CosminFoto: Facebook
Conturile unde se pot depune bani pentru CosminFoto: Facebook

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net