Nu te îndopa cu covrigi! Te îmbolnăveşti de inimă

Ultima actualizare:

    Ieri era coadă  la o covrigărie,  situată pe Şos. Colentina,  din Bucureşti Foto: Dorin Constanda
Ieri era coadă la o covrigărie, situată pe Şos. Colentina, din Bucureşti Foto: Dorin Constanda

Banalul covrig e o adevărată bombă cu ceas! O spun medicii, dar şi nutriţioniştii care ne sfătuisc să-l scoatem din porţia zilnică dacă vrem să nu ne îmbolnăvim şi să nu ne trezim cu multe kilograme în plus.

Sunt ieftini, gustoşi şi îi găsim pe toate drumurile. La orice patiserie şi simigerie, covrigii cu sare, mac şi susan ne îmbie din vitrină. Cine îi vrea în varianta dulce, poate opta pentru produsele umplute cu stafide, cireşe sau ciocolată.

Consumatori de covrigi
Consumatori de covrigi

Aşa se face că atunci când ne este foame ne repezim să-i cumpărăm. E coadă la ei! Nimeni nu ştie, însă, că un covrig de 100 de grame, mâncat zilnic, acţionează în organismul nostru ca o adevărată otravă. Medicii spun că acesta conţine multă făină, apă, drojdie, sare şi ajunge la 300 de calorii, 70 de grame de carbohidraţi şi nici un nutrient. Nutriţioniştii spun că cei care consumă zilnic astfel de produse de simigerie au o greutate dublă, faţă de cei care-l gustă o dată pe lună.

În plus, afectează pancreasul, ajută la acumularea de grăsimi în organism şi poate duce, în timp, chiar şi la boli cardiovasculare. Potrivit statisticilor, în oraşe, mai mult de jumătate dintre locuitori mănâncă aproape în fiecare dimineaţă covrigi şi sunt luni în care românii ajung să dea gata 400 de milioane de astfel de produse. La o patiserie, aflată pe Şos. Colentina din Capitală, luni (25 mai) era coadă. Mădălina, cea care vinde, ne-a mărturisit că în fiecare zi dă peste 1.000 de bucăţi şi că fiecare cumpărător pleacă cu câte 5-6 covrigi.

«Mănânc zilnic. Sunt gustoşi»

Mădălina spune  că zilnic vinde peste  1.000 de covrigi
Mădălina spune că zilnic vinde peste 1.000 de covrigi

Ana Maria Hărăbor, 16 ani, elevă: ”Mănânc zilnic câte un covrig, doi, în drum spre şcoală, pentru că sunt gustoşi. Este adevărat că într-o lună m-am îngrăşat două kilograme”.Daniel Alecu, 24 de ani, şofer: ”Este adevărat că îngraşă, dar nu mă las de covrigi. Îi iau repede, îi mănânc repede şi gata cu masa”.Dorin Bibic, 25 de ani, militar: ”Nu îmi e teamă că pun câteva kilograme. Covrigii îmi taie pofta de mâncare. Sunt un mic-dejun stradal foarte bun”.Florin Andrei, 52 de ani, agent comercial: ”Astea sunt vremurile pe care le trăim. Dimineaţa, cu un iaurt, covrigul merge de minune”.

«Un covrig face cât o masă sănătoasă»

Andrei Laslău, medic chirurg şi nutriţionist
Andrei Laslău, medic chirurg şi nutriţionist

Covrigii nu numai că îngraşă, dar nici nu te satură. După o oră, ţi se face foame. Un covrig de 100 de grame are 300 de calorii, cât o masă sănătoasă, 80% carbohidraţi şi sunt uşor de asimilat. Se absorb repede în organism, automat creşte şi glicemia. Pe termen lung, covrigii sunt periculoşi şi ne predispun la diabet, pentru că forţează pancreasul să producă insulină, dar şi la boli cardiovasculare. Putem spune că sunt nişte carbohidraţi simpli, un combustibil extrem de rapid şi pot fi consumaţi după un efort prelungit la sala de fitness.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net