Nu dai bon, nu bați pe casă te trimite Fiscu’ acasă

Ultima actualizare:

    Pe geamurile centrului de copiere a fost  lipit afişul care anunţă: “Activitate suspendată  de ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”
Pe geamurile centrului de copiere a fost lipit afişul care anunţă: “Activitate suspendată de ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”

Au promis că-i controlează la sânge pe comercianţi şi s-au ţinut de cuvânt. Angajaţii de la Fisc au intrat tare în patronii magazinelor de la colţul străzii, unde evaziunea fiscală este în floare. Cum i-au prins că nu au dat bon fiscal sau că nu au marcat toţi banii pe casă, cum le-au închis afacerile.

Vânzătorii sunt obligaţi să bată pe casă orice produs vândut şi să emită bon fiscal, iar dacă nu o fac clienţii pot pleca cu marfa fără să o achite. Acest lucru nu i-a speriat. Nici măcar faptul că afacerile le-ar putea fi închise de angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). De aici şi valul de magazine sigilate. Vinerea trecută, inspectorii antifraudă au tras obloanele peste buticurile de la metrou.

Vorbim despre o covrigărie aflată la staţia Piaţa Unirii 2, despre un magazin de papetărie şi un centru de copiere din Pasajul de la Universitate, dar şi despre patiseria “La plăcinte”, de pe Bd. Dacia, din Capitală.

Ieri alte două buticuri de la staţia de metrou Universitate au fost închise pentru o lună. Comercianţii ori nu au eliberat bon fiscal, ori aveau mai mulţi bani în casa de marcat, pe care nu-i puteau justifica. “Cinci persoane sunt în concediu fără plată, iar patronul trebuie să plătească în continuare chiria de 1.000 € pe lună. Noi făceam pe zi 1.000-1.500 de lei. 5 lei s-au strâns pentru că i-au lăsat clienţii”, ne-a spus Cristian Rotaru, un angajat de la xerox. Reprezentanţii ANAF spun că lucrurile nu stau deloc aşa şi că cei sancţionaţi mint.

“Nu e vorba despre 5 lei, ci despre 20% din încasări. Vorbim despre bani mulţi care nu erau marcaţi în casă”, au precizat, pentru Click!, surse din cadrul ANAF. În ultima lună, 276 de afaceri din Bucureşti au fost închise.

Mihaela Vasiliu spune că a primit  bon fiscal de la covrigăria de la  Piaţa Unirii, închisă de Fisc
Mihaela Vasiliu spune că a primit bon fiscal de la covrigăria de la Piaţa Unirii, închisă de Fisc

Guvernul schimbă legea

Activitatea unei firme va fi suspendată de ANAF doar dacă diferenţa de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 lei sau de 500 lei, cuantumul urmând să mai fie discutat.

Totodată, decizia de închidere va putea fi revocată în aceeaşi zi dacă este achitată o amendă reprezentând de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Modificările vor fi făcute de Guvern zilele acestea, a anunțat Victor Ponta.

Acest butic de la staţia Piaţa  Universităţii a fost închis ieri de ANAF, iar angajaţii şi-au strâns marfa
Acest butic de la staţia Piaţa Universităţii a fost închis ieri de ANAF, iar angajaţii şi-au strâns marfa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net