A murit după ce a fost cobai în spitalul groazei?

Ultima actualizare:

    Click! a relatat pe larg  scandalul de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi
Click! a relatat pe larg scandalul de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Familia unuia dintre cei patru pacienţi decedaţi la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce doctorul Ştefan Iencean ar fi făcut experimente medicale pe ei, susţine că bărbatul de 35 de ani a murit, de septicemie, la doar zece minute după ce a fost operat de medic.

Vestea că un medic ar fi făcut cercetări ilegale pe fratele ei, care a murit, anul trecut, în spitalul de Neurochirurgie, a căzut ca un trăsnet asupra Lucicăi Necolau (32 de ani) şi a familiei sale. Acum a aflat că, înainte să moară, bărbatului i s-au făcut nu mai puţin de 32 de puncţii lombare, iar medicul care a efectuat intervenţiile este suspectat că ar fi făcut totul ilegal şi fără să fie necesar.

Dumitru Ilie (35 de ani) a ajuns la spital în iulie anul trecut, în urma unui accident rutier. Avea mai multe fracturi, dar şi traumatisme la coloana vertebrală. “A suferit mai întâi o operaţie la coloană, dar în toată perioada în care a fost internat, fratele meu a fost conştient şi s-a simţit bine. Îmi spunea că face, toată ziua, puncţii. Eu nu ştiam ce înseamnă. Credeam că era bine. Apoi a mai fost nevoie de o operaţie, la finalul căreia medicul Iencean a spus că este bine. Zece minute mai târziu mi-a zis că starea sa s-a agravat şi că a făcut un stop cardio-respirator. Fratele meu a murit subit”, a spus Lucica Necolau, pentru “Ziarul de Iaşi”.

Din opt bolnavi, patru au decedat

neurochirurgul Ştefan Iencean
neurochirurgul Ştefan Iencean

Dumitru Ilie a murit, la 8 august, în urma unei septicemii, însă nu este clar dacă presupusele intervenţii ilegale ale medicului Iencean au cauzat-o. Acesta nu este însă singurul pacient al neurochirurgului care ar fi făcut puncţii repetate şi ar fi decedat.

Conducerea spitalului spune că din 8 bolnavi care au fost supuşi intervenţiilor, 4 au murit. Ancheta este în desfăşurare, iar procurorii urmează să stabilească dacă există vreo legătură între moartea acestora şi manevrele făcute. Dacă se dovedeşte că medicul este vinovat, încadrarea penală s-ar putea schimba de la abuz în serviciu la ucidere din culpă. Doctorul Iencean s-a apărat şi a spus, pentru Radio Iaşi, că plângerea este „o defăimare”, şi că acţiunile sale medicale au fost în conformitate cu normele legale deontologice.

Medicul lucra la un experiment ştiinţific

Dumitru Ilie (35 de ani) a făcut septicemie imediat  după ce a fost operat de neurochirurgul Ştefan Iencean
Dumitru Ilie (35 de ani) a făcut septicemie imediat după ce a fost operat de neurochirurgul Ştefan Iencean

Scandalul a început după ce, în august anul trecut, un medic a găsit, într-un salon al spitalului, 89 de eprubete cu lichid cefalorahidian, extras de la opt pacienţi ai neurochirurgului Ştefan Iencean. Colegii medicului susţin că acesta lucra la un studiu ştiinţific, însă niciunuia nu i s-a cerut consimţământul pentru această procedură de puncţie lombară, cum spune protocolul. Din cei 8 pacienţi de la care a luat probe, patru au decedat.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net