Moş Crăciun vine cu 35 km de autostradă

Ultima actualizare:

    Zilele trecute  muncitorii făceau  ultimele retuşuriFoto: Mediafax
Zilele trecute muncitorii făceau ultimele retuşuriFoto: Mediafax

Am trăit să o vedem şi p-asta! Constructorii italieni s-au mişcat repede, astfel că au reuşit să termine cu şapte luni mai devreme lotul 2 din Autostrada Timişoara - Lugoj. Inaugurarea celor 25,6 km, plus a celor 10 km din lotul 1, este anunţată pentru mâine.

Pe lista kilometrilor deja circulabili pe autostradă în zona de vest a României se vor deschide de mâine şi cei 25,6 km din lotul 2 al Autostrăzii Timişoara şi Lugoj (între localităţile Remetea şi Şanoviţa), dar şi cei 10 kilometri din lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, între Şanoviţa şi Balint, finalizaţi în octombrie 2012, dar închişi circulaţiei din lipsa unei legături care să permită urcarea pe autostradă. Lucrările se terminau în câmp şi era nevoie de un nod ca să fie deschişi traficului. Nu s-a construit nimic în acest sens şi s-a aşteptat finalizarea celui de-al doilea lot care să facă legătura.

Autostrada va lega  Timişoara de Arad  şi Nădlac
Autostrada va lega Timişoara de Arad şi Nădlac

Acesta este gata cu şapte luni mai devreme, faţă de termenul de predare prevăzut în contract şi se pare că va fi inaugurat mâine, în Ajunul Crăciunului. “Se lucrează la documentele de recepţie a lucrării, iar joi ne propunem să o deschidem. Cu tot cu primul lot, vorbim despre 35,6 km de autostradă care vor fi daţi în circulaţie. Asta înseamnă că din Lugoj se va putea circula direct pe autostradă până la Nădlac”, ne-au declarat surse din cadrul CNADNR. Consorţiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua s-a apucat de lucru în martie 2014 şi a construit într-un ritm alert cei 25,6 kilometri ai lotului 2, pentru care a primit 423 de milioane de lei. Tot anul acesta a fost deschis şi tronsonul de 40 km dintre Arad şi Nădlac.  

Închiderea Autostrăzii Sibiu-Orăştie a făcut 6 morţi

Autostrăzi puţine înseamnă accidente multe. Asta o dovedeşte şi situaţia din vestul ţării. Oprirea circulaţiei pe Autostrada Sibiu - Orăştie, între Sălişte şi Cunţa, unde s-a surpat asfaltul, a dus la devierea întregului trafic pe DN1, dar şi la multe tragedii pe şosele. Potrivit radiocluj.ro, în cele trei luni de când şoseua de viteză a fost demolată, bilanţul accidentelor este înfiorător: 6 morţi şi 12 răniţi grav. Ultimele trei victime şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi. După estimările făcute de reprezentanţii CNADNR, circulaţia pe autostradă ar urma să fie reluată la vară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net