În loc de flori, i-au umplut mormântul cu facturi neplătite

Ultima actualizare:

    Suma pe care o datorează  bătrânul este de 348 lei, dar cu  penalizări a ajuns la 744 lei
Suma pe care o datorează bătrânul este de 348 lei, dar cu penalizări a ajuns la 744 lei

E mort de 7 luni, dar compania Orange îl obligă să-şi plătească facturile. Deşi li s-a spus că omul a decedat, reprezentanţii firmei trimit somaţii după somaţii şi îl ameninţă pe acesta cu “evacuarea” din casă. Disperate, rudele i-au dus facturile la mormânt. “Poate le plăteşte de acolo!”, spun, ironic, oamenii.

Datoriile îl urmăresc şi după moarte pe Petru Cornea, un bătrân de 74 de ani, care a sfârşit, în iunie 2014, pe un pat de spital din Iaşi. Bărbatul încheiase un abonament cu firma de telefonie Orange, în 2009, şi şi-a achitat de fiecare dată facturile. În 2014 s-a îmbolnăvit şi a acumulat restanţe. A ajuns pe patul de spital, iar firma EOS KSI Romania SRL, societatea care se ocupă de recuperarea datoriilor pentru Orange, a început să-l hărţuiască cu telefoane pe bătrân, dar şi pe rudele acestuia. Au fost sunaţi chiar şi vecinii şi luaţi la întrebări despre datoriile lui Petru Cornea. În iunie 2014, omul a murit. “De atunci, tot ne sună pe noi să ne întrebe de el. Le-am zis că-i mort, dar nu ne-au crezut. Cred că noi glumim. I-am spus poştaşului să-i ducă toate hârtiile la cimitir de-acum, să le pună pe crucea lui, că poate va plăti de-acolo”, a spus un vecin de-al lui Petru Cornea. Compania l-a acţionat în judecată, iar instanţa a aprobat cererea ca bătrânul să plătească datoria către Orange. Hotărârea a ajuns la vecinii bătrânului chiar înainte de Crăciun. De data asta, omul a fost ameninţat că va fi dat afară din casă şi că va fi aruncat în stradă cu ajutorul poliţiştilor. Vecinii sunt ironici şi spun că vor să o vadă şi p-asta!

Click! spune

Concluzia celor de la firma de recuperare a datoriilor a fost aceea că omul se ascunde şi nu vrea să plătească. “Subscrisa a încercat rezolvarea pe cale amiabilă a litigiului intervenit cu clientul său, prin notificări şi apeluri telefonice adresate debitorului, însă demersurile nu au avut rezultatul aşteptat. În aceste condiţii, a înţeles să se adreseze instanţei de judecată”, se arată în documentele EOS KSI Romania, potrivit bzi.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net