La Biserica Sfânta Vineri Nouă, Te Deum pentru Ziua Națională

Ultima actualizare:

    Biserica Sfânta Vineri Nouă din BucureştiFoto: arhiva Click!
Biserica Sfânta Vineri Nouă din BucureştiFoto: arhiva Click!

În ziua de 1 Decembrie, Ziua națională a României, preoții care slujesc la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București au păstrat tradiția de a oficia o slujbă de Te Deum și de invocare a ajutorului lui Dumnezeu pentru pace, iubire între oamenii din țara noastră, unitate și solidaritate.

Părintele Valentin Fotescu, Doctor în Teologie, preot slujitor în sfântul lăcaș  ne-a vorbit despre această tradiție de a se oficia slujba de Te Deum în această zi de aleasă sărbătoare pentru poporul român: ”Preoții acestui sfânt lăcaș, care găzduiește părticele din  moaștele Cuvioasei Parascheva, a Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfântului  Haralambie , păstrează tradiția de a oficia slujba de Te Deum, cu prilejul Zilei Naționale a României. Cu acest prilej le mulțumim înaintașilor noștri că ne-au lăsat prin testament sacru, păstrat cu sângele lor, o țară binecuvântată, cu alese daruri dumnezeiești și un popor  cu oameni minunați și credincioși, fapt ce ne determină s-o păstrăm și noi,  și s-o transmitem urmașilor noștri cu bucurie sfântă de a trăi în unitate, în credință și solidaritate. De fapt, și ieri, după Sfânta Liturghie și după slujba de pomenire a Sfântului Apostol Andrei , în sfântul nostru lăcaș preoții au rânduit un Te Deum și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite de poporul român de a fi pace în țara noastră, liniște, solidaritate și unitate”.         

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net