La 9 ani compune melodii şi cântă dumnezeieşte

Ultima actualizare:

    Rebeca Răducanu are o voce aparte, cântă la pian, învaţă foarte bine şi face performanţă în nataţieFoto: adevarul.ro
Rebeca Răducanu are o voce aparte, cântă la pian, învaţă foarte bine şi face performanţă în nataţieFoto: adevarul.ro

Copil-minune! Rebeca Nicoleta Răducanu este elevă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi. Cântă la pian de la 4 ani şi compune melodii, două dintre ele fiind recunoscute de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Profesorii spun despre puştoaica de 9 ani că are “ureche absolută“.

Înzestrată de mică! Părinţii povestesc că Rebeca Nicoleta Răducanu a început să cânte la 2 ani şi 3 luni, după ce a văzut în vitrina unui magazin de jucării un pian în miniatură. “Înainte să-mi vorbească, mi-a cântat“, îşi aminteşte amuzat tatăl fetiţei. La 4 ani, Rebeca a fost testată de profesoara Manuela Călăraş, iar copila a ales pianul. La 4 ani şi jumătate, puştoaica participa la primul său concurs naţional la pian, unde  câştiga o menţiune.


    La pian, Rebeca  a câştigat nu mai puţin de  34 de premiiFoto: adevarul.ro
La pian, Rebeca a câştigat nu mai puţin de 34 de premiiFoto: adevarul.ro

Avea să fie singura, pentru că apoi a luat doar premii I. Diana Giurea, profesoară de Teoria Muzicii, dezvăluie că Rebeca are ceea ce se numeşte în termeni de specialitate “ureche absolută”. Altfel spus, micuţa are capacitatea de a identifica orice notă aude şi de a memora partituri întregi. Micuţa artistă s-a înscris la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” şi a uimit la concursuri internaţionale de compoziţie, atât la interpretare vocală, cât şi la pian.


    Micuţa a cucerit  trofee şi la înotFoto: adevarul.ro
Micuţa a cucerit trofee şi la înotFoto: adevarul.ro

Mai mult, Rebeca excelează şi la concursuri de Limba Română, Limba Engleză şi Matematică, scrie adevarul.ro.La vârsta la care alţi copii fug la joacă, eleva se scoală la 7 dimineaţa, merge la şcoală, apoi la afterschool. Urmează pregătirea la pian, iar de două ori pe săptămână se antrenează la înot. Rebeca are performanţe şi la nataţie, câştigând deja 13 medalii şi o cupă! “Ni s-a mai spus că o obosim, însă ea ne cere să se implice în toate aceste activităţi“, explică mama pianistei. Rebeca visează să facă balet şi teatru, însă nu îi mai ajunge timpul. “Am prea multe pe cap“, râde copila cu gura până la urechi.

Click! spune

La 8 ani, Rebeca a compus prima sa melodie. Intitulată „Prietenie“, piesa avea să impresioneze Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), care a înregistrat-o ca operă de autor. Un an mai târziu, Rebeca compunea „Sunetul mării“, iar UCMR-ADA a înregistrat şi această piesă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net