Îţi ţii banii în bancă? Uite cât câştigi!

Ultima actualizare:

Ai o anumită sumă de bani pe care nu vrei s-o păstrezi în casă? Recomandat este să o depui la bancă sub forma unui cont de economii sau a unui depozit. Însă trebuie să ştii că dobânzile sunt foarte mici. Dacă e să vorbim de avantaje, cel mai mare este faptul că nu stai cu teancurile de bancnote la saltea şi, astfel, nu stai nici cu frica hoţilor.

Specialiştii conso.ro ne spun care este topul celor mai bune dobânzi la depozitele pe care le găseşti acum pe piaţa bancară.Vremea cu dobânzi de 3% la depozite bancare este de mult apusă, în prezent existând doar câteva oferte răzleţe cu valori de peste 2%. Acestea se regăsesc însă numai în cazul băncilor mai mici şi pentru perioade de timp relativ lungi, de peste 6 luni. Dacă luăm, de exemplu, la un depozit de 3.000 de lei constituit pe o perioadă de 3 luni, se observă că maximul afişat este de 2%, la TBI Bank,  conform tabelelor comparative conso.ro. Pe de altă parte, minimul coboară până la 0,3%, la ING Bank.

Cea mai bună dobândă, la TBI Bank

Astfel, topul este condus de bănci precum TBI Bank, care oferă o dobândă de 2%, iar următoarele în clasament sunt Idea Bank – cu 1,5%, respectiv Credit Agricole şi Marfin Bank – fiecare cu o dobândă de 1,3%. Pe de altă parte, clienţii care se îndreaptă spre bănci mai mari nu mai pot spera la dobânzi peste 1%. De exemplu, la UniCredit Bank sau Banca Transilvania, clienţii pot obţine o dobândă de numai 0,75%, la BRD – de 0,6%, la Bancpost – de 0,55%, la CEC Bank – de 0,5%, la BCR – de 0,35%, iar la ING Bank – de 0,3%.

simeon stalpnicul png

Băncile îşi restrâng ofertele la depozite

În plus faţă de dobânzile infime pe care le practică, băncile şi-au restrâns considerabil oferta de depozite. Astfel, mai multe bănci mari au eliminat din ofertă produsele cu dobânzi pe perioade atipice, iar altele pe cele cu scadenţe scurte.

De exemplu, potrivit conso.ro, Banca Transilvania a renunţat la depozitele cu scadenţă atipică, iar BCR a renunţat la acordarea dobânzii în funcţie de tranşa valorică. Raiffeisen a mers chiar mai departe, păstrând în portofoliu doar depozite cu scadenţa peste 4 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net