Ioana dă semne că îşi revine, după doi ani de comă

Ultima actualizare:

Bucurie pentru familia fetei din Prahova, bătută în 2014 de un proxenet, în Germania, pentru că a refuzat să se prostitueze. Internată de atunci într-un spital german, Ioana Condea a ieşit din comă, spre surprinderea cadrelor medicale. Tânăra, care va împlini în octombrie 23 de ani, nu vorbeşte, dar îşi mişcă mâinile şi a început să bea iaurt şi supă. Mama a vizitat-o de curând şi e în al nouălea cer!

“Eu am fost acum o lună şi jumătate la ea şi e mai binişor. O pun cei de la spital în cărucior, ea dă cu mâna dreaptă pe roată şi merge singură. Este conştientă. Ce a fost să facă medicii, au făcut, acum Dumnezeu drăguţul”, ne-a povestit Graţiela Condea. Cu lacrimi în ochi, mama fetei oftează.  

Mama româncei bătute în Germania, pentru că nu a vrut să se prostitueze, spune că fata e conştientă şi a început să mănânce
Mama româncei bătute în Germania, pentru că nu a vrut să se prostitueze, spune că fata e conştientă şi a început să mănânce

“Nu vorbeşte. Dacă vorbesc cu ea dă din cap, da şi nu. Noi ne-am dori din tot sufletul să vorbească, să meargă, să se facă bine şi să vină cât mai repede acasă la noi”. Uşor, uşor, Ioana arată aşa cum era înainte să fie nenorocită şi să devină practic o legumă. “Acum e la fel ca înainte, dar un pic mai grăsuţă. I-a crescut părul, e frumoasă cum era înainte. Când am dat să plec i-am spus că trebuie să plec acasă la David, că nu mai are cine să stea cu el, iar ea a înfipt mâna în mine ca să nu plec. Acum am înţeles că au început să-i dea mâncare, dar iaurt, ceva mai subţire”, a adăugat Graţiela Condea.

Drama Ioanei a început în 2014, când a plecat în Germania, ca să îi asigure fiului ei un trai mai bun. Băieţelul a împlinit în vară 3 ani şi bunica spune că întreabă des de mama lui. “Spune să se facă bine să vină cât mai repede la noi acasă. Am un album cu poze pe care i l-am dat ei când a terminat clasa a 12-a şi acum îl cere copilul. Întreabă de ea mereu”. Graţiela vrea acum să strângă bani ca să ajungă la Ioana în octombrie, de ziua fiicei. Ca să facă faţă cheltuielilor, de trei luni soţul a plecat să muncească în străintate.

Păcălită de prietena și iubitul ei că va fi menajeră

El este iubitul proxenet care a băgat-o în spital
El este iubitul proxenet care a băgat-o în spital

Părinţii Ioanei Condea susţin că o prietenă din copilărie i-a promis fetei că o va ajuta să-şi găsească un loc de muncă în Germania, ca menajeră. A acceptat imediat, fără să-şi dea seama de intenţiile reale ale acesteia. Respectiva i-a plătit inclusiv biletul de avion. Ajunsă acolo, visul frumos s-a terminat. În loc să ajungă în casa unei familii bogate căreia să-i facă curățenie, tânăra a intrat pe mâna proxeneților. Disperată să scape, a fost bătută cu bestialitate până aproape de moarte. Chiar iubitul ei a terorizat-o și a transformat-o în sclavă sexuală. Asta s-a întâmplat în 2014 și de atunci a fost în comă, pe un pat de spital din Germania. La un moment dat, medicii nu mai aveau nici o speranţă că o pot salva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net