Între aceste fotografii sunt două zile şi 16 grade în minus!

Ultima actualizare:

Ultima lună de iarnă ne-a derutat complet. Acum sunt temperaturi uriaşe, ca în plină vară, acum scad brusc şi scoatem din nou hainele groase.

Abia în acest weekend sunt temperaturi normale pentru această perioadă din an, spun meteorologii ANM. Valorile au scăzut brusc, de la 26 de grade în 16 februarie, la 5-7 grade ieri, în sudul ţării, adică normale pentru data din calendar.

Valul de aer fierbinte venit din Africa a fost împins în partea de vest şi centrală a ţării, motiv pentru care doar în aceste zone s-au mai înregistrat joi (18 februarie) la prânz până la 16 grade. Meteorologii ANM spun că, vineri şi sâmbătă, vremea va fi închisă şi vor cădea ploi slabe şi burniţe.

Temperaturile nu vor mai trece peste 6-8 grade, cu excepţia Transilvaniei, unde se păstrează valori ridicate de până la 12 grade. Duminică, norii se risipesc în sud şi est, motiv pentru care vom vedea din nou 12-14 grade în termometre. Potrivit specialiştilor de la Centrul European de Prognoză, în perioada 23-27 februarie vor mai fi nişte ploi, iar la munte chiar va ninge slab.

Din pricina zile extrem de călduroase înregistrate săptămâna aceasta, stratul de zăpadă de la altitudini mari s-a diminuat şi doar la peste 1.800 metri se mai poate vedea omăt.

«Variaţiile de temperatură îi afectează pe cardiaci»

dr. Mircea Cinteză
dr. Mircea Cinteză

„Bolnavii cronici, îndeosebi cardiacii, astmaticii şi cei care suferă de reumatism, trebuie să fie precauţi în aceste zile, în care variaţiile de temperatură şi de presiune atmosferică sunt mari. „În cazul cardiacilor ar putea apărea durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer, creşterea tensiunii arteriale sau palpitaţiile. Dacă aceste simptome persistă, trebuie să se prezinte la medic. Eu le recomand ca, în aceste zile, să evite să iasă din casă şi să urmeze cu sfinţenie tratamentul”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, specialist cardiolog.

De suferit ar putea avea şi reumaticii, deoarece durerile se amplifică în zilele ploioase. Cei cu astm pot suferi din cauza scăderii presiunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0875101574 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
document pentru pensie jpg
image png
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net