Intercontinental, magnet pentru sinucigaşi

Ultima actualizare:

    Hotelul este una dintre  cele mai înalte clădiri din  Bucureşti. Are circa 77 de metri înălţime
Hotelul este una dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti. Are circa 77 de metri înălţime

Vin din toată ţara, dar, mai nou, şi din străinătate ca să se arunce de pe Intercontinental. Multe persoane care au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa s-au cazat de-a lungul timpului în luxosul hotel. Ieri, s-a sinucis un bărbat venit din Germania.

Zi însângerată în centrul Bucureştiului. Un bărbat de 46 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental. Vorbim despre un cetăţean german, care se cazase în România pe 28 noiembrie. Era singur, iar ieri urma să elibereze camera. În jurul orei 13.00, ceva l-a făcut să-şi schimbe planurile. Şi-a încuiat uşa şi a sărit de la balcon. A aterizat pe terasa cimentată de la intrarea principală a hotelului, de la 50 de metri înălţime.

Terasa pe care s-a  prăbuşit victima
Terasa pe care s-a prăbuşit victima

Trupul său s-a făcut zob. “Ambasada ţării sale a fost informată. Nu excludem nici o ipoteză, inclusiv crima sau suicidul. Uşa camerei era încuiată la momentul tragediei. Trupul neînsufleţit va fi dus la IML şi se vor lua toate măsurile care se impun. Familia bărbatului va fi chemată, iar dacă nu are, va fi repatriat”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Capitalei. Nu este singurul care a fost de atras în ghearele morţii în timp ce se afla cazat la Intercontinental.

«Clădirile înalte reprezintă siguranţa reuşitei»

Psihologul  Cezar Cioc
Psihologul Cezar Cioc

“Cădirile înalte şi impozante reprezintă în mintea prezumtivului sinucigaş siguranţa reuşitei actului suicidar. Înălţimea clădirii este asociată cu intensitatea emoţională a încercării sale. Se creează ideea de «mare» în mintea lui, crescând pe de-o parte probabilitatea reuşitei, iar pe de altă parte rapiditatea actului în sine. Faptul că acest hotel este folosit pentru asemenea gesturi se explică atât prin înălţimea lui, cât şi prin accesibilitate. E ultracentral, iar cei care vin din afara oraşului cu gânduri negre nu se duc la periferia Bucureştiului”, a explicat psihologul Cezar Cioc, de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare a Potenţialului Uman. 

Trei cazuri asemănătoare în ultimii ani

Acum trei ani, în luna iunie, un tânăr de 27 de ani din Constanţa a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa. Dezamăgit în dragoste, bărbatul s-a aruncat de la etajul 9, din balconul camerei unde se cazase special pentru a comite gestul. Lucra în Capitală şi îi mărturisise prietenului său la telefon ce avea de gând să facă. Omul, a sunat alarmat la recepţie, însă, a fost prea târziu ca să-l mai salveze.

În septembrie 2013, un alt bărbat, de 64 de ani, s-a cazat pentru o noapte la acelaşi hotel şi s-a aruncat de la etajul 17. Înainte să facă gestul extrem şi-a sunat soţia, care nu a reuşit să-l facă să renunţe. Suferea de depresie. El a locuit în Bucureşti, iar de ani buni se mutase în Franţa. Bătuse mii de kilometri pentru a-şi pune capăt zilelor la el în ţară. Omul mai încercase şi la începutul anului să se arunce din camera de hotel, dar a fost oprit atunci de soţie.

Un alt sinucigaş  a sărit pe geam în  septembrie 2013
Un alt sinucigaş a sărit pe geam în septembrie 2013

O altă sinucidere a avut loc în 2014, de Valentine’s Day. Elena Trufiţa, de 35 de ani, s-a aruncat, tot de la etajul 17 al Intercontinentalului, din cauza problemelor avute în dragoste.

Femeia se cazase special la luxosul hotel pentru a-şi pune capăt zilelor. În momentul în care s-a aruncat, ea era complet dezbrăcată. O noapte de cazare la hotelul de cinci stele costă 530 de lei, dacă-ţi faci rezervare înainte.

Elena Trufiţa s-a aruncat în gol în februarie 2014
Elena Trufiţa s-a aruncat în gol în februarie 2014
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net