Îngeraşii puteau fi salvaţi din garsoniera groazei!

Ultima actualizare:

    De la începutul anului, copiii s-au plâns de câteva ori că se simt rău
De la începutul anului, copiii s-au plâns de câteva ori că se simt rău

Tragedia de la Rovinari putea fi evitată. Nu era prima dată când cei şase frăţiori se intoxicaseră cu gaz. După noaptea de Anul Nou ei s-au simţit rău de la scurgerile de gaze, dar tatăl i-a dus la spital şi le-a spus medicilor că au mâncat alimente alterate.

Cei şase îngeraşi, cu vârste între 6 luni şi 7 ani, au pierit din cauza inconştienţei tatălui lor. Cosmin Bumbu (29 de ani) îşi montase singur, în garsonieră, o centrală termică, fără autorizaţie, în luna decembrie. Vecinii i-au spus că e periculos, dar bărbatul nu i-a luat în seamă. Mai mult, tatăl copiilor avea un furtun pe care îl schimba zilnic de la centrală la un boiler, pentru a încălzi apa.

Cosmin Bumbu, tatăl celor 6 frăţiori, primise  mai multe semnale de alarmă
Cosmin Bumbu, tatăl celor 6 frăţiori, primise mai multe semnale de alarmă

Instalaţia improvizată nu evacua corespunzător gazele, iar vântul puternic de afară întorcea monoxidul de carbon în locuinţă. Aşa s-a întâmplat şi după Revelion, când cei şase micuţi s-au plâns că se simt rău. Bărbatul nu s-a gândit nici o secundă că pot exista scrurgeri de gaze în casă. Le-a spus medicilor că micuţilor le este rău de la mâncare. Aşa că au primit tratament şi s-au întors acasă, în garsoniera groazei. Apoi, cu câteva zile înainte de tragedie, copiii iar s-au simţit rău, dar bărbatul nu i-a mai luat în seamă.

În noaptea de duminică spre luni, toţi copilaşii, dar şi tatăl lor au murit în somn. Legiştii care au făcut autopsiile au dat ieri rezultatul: cei şase copii şi tatăl lor s-au stins după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Astăzi, la Rovinari este zi de doliu. Cu toţii vor fi înmormântaţi în cimitirul din localitate, iar Complexul Energetic Oltenia s-a oferit să suporte toate costurile pentru organizarea funeraliilor.

Sfâşiată de durere, aseară urma să ajungă din Italia şi mama copiilor, să-şi ducă la groapă aproape toată familia. A rămas cu un singur copilaş, o fetiţă de 8 ani, care în noaptea fatidică a dormit la bunici, la Târgu Jiu. Autorităţile au demarat o anchetă şi vor să afle dacă furnizorul de gaz a făcut controalele obligatorii în blocul în care s-a produs tragedia. Experţii de la INSEMEX Petroşani au cerut să li se pună la dispoziţie centrala, boilerul şi aragazul din garsonieră. 

Click! spune

Copilaşii cu vârste de 6 luni, 1,5 ani, 3 ani, 4 ani, 5 ani şi 7 ani, împreună cu tatăl lor au fost găsiţi morţi în casă, luni dimineaţă, după ce vecinii au spart uşa locuinţei, întrucât se simţea miros puternic de gaze. Unul dintre copii a încercat să se salveze, dar nu a mai reuşit. A fost găsit, căzut, în spatele unui fotoliu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net