Începe Rabla 2017

Ultima actualizare:

    Iată patru greşeli pentru care ţi se poate respinge dosarul!
Iată patru greşeli pentru care ţi se poate respinge dosarul!

Înscrierile în programul “Rabla” vor începe în mai puţin de o lună, iar cine doreşte să obţină bani pentru un autoturism nou ar trebui să înceapă să-şi pregătească dosarele de participare. Specialiştii avocatnet.ro ne spun care sunt cele patru greşeli pe care le facem şi, din cauza acestora, ni se respinge dosarul.

Înscrierea la un producător auto validat în “Rabla” va fi condiţionată de acceptarea dosarului depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Proiectul de act normativ referitor la programul “Rabla” indică patru greşeli de evitat la întocmirea dosarului.

Paşii pentru schimbarea maşinilor vechi cu unele noi

  • Primul pas în cadrul programului “Rabla” va fi depunerea unui dosar de înscriere la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Transmiterea se va face prin orice mijloc ce asigură confirmarea primirii de către AFM în timpul perioadei de înscriere.
  • Dacă dosarul este acceptat, societăţile şi PFA-urile se vor putea înregistra la un producător de maşini, obţinând o notă de înscriere. Achiziţionarea autoturismelor noi se va face exclusiv de la producătorul ce va emite nota de înscriere.
  • Urmează predarea maşinilor uzate către un colector autorizat, în vederea distrugerii. După acest pas, firmele şi PFA-urile vor trebui să radieze vehiculele din circulaţie. Practic, se vor obţine certificatul de distrugere şi certificatul de radiere, documente ce vor trebui prezentate producătorului de maşini.
  • Ultimul pas îl reprezintă cumpărarea maşinilor noi de la producătorul validat. Nota de înscriere va fi valabilă cel mult 120 de zile, însă cel târziu până la data de 31 decembrie 2017. Depăşirea termenului de valabilitate va face imposibilă acordarea banilor nerambursabili.

Valoarea tichetului, 6.500 de lei

Bugetul total alocat va fi la fel ca anul trecut, de 220 de milioane de lei. Principala noutate a acestui an este obligativitatea ca maşina achiziţionată prin programul Rabla să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, iar această valoare va scădea la 120 de grame în 2018 şi la 110 grame în 2019. În plus, proiectul prevede acordarea unui bonus de 1.500 de lei (330 de euro) în cazul în care maşina emite cel mult 98 grame CO2/km, iar acest prag urmează să scadă la 96 de grame în 2018 şi la 95 de grame în 2019. Potrivit ministrului Mediului, valoarea tichetului va rămâne 6.500 de lei. Se vor adăuga ecobonusuri pentru maşinile hibrid cu emisii mici de dioxid de carbon.

Primeşti 10.000 de euro pentru o maşină electrică

O componentă foarte importantă a acestui program guvernamental o reprezintă “Rabla plus”, care încurajează achiziţionarea de maşini electrice. Pentru acestea, statul va acorda în 2017 un bonus în valoare de 45.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro. În plus, în cazul achiziţionării unei maşini plug-in hybrid (cu încărcare la priză) care emite cel mult 50 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, bonusul acordat este de 20.000 de lei, adică circa 4.400 de euro. Conform declaraţiilor ministrului Mediului, programul “Rabla plus” pentru anul 2017 va beneficia de o sumă mai mare faţă de anul trecut, pentru 1.500 de maşini electrice, iar, în paralel, ministerul intenţionează să finanţeze şi instalarea staţiilor de încărcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net