Iată ce cheltuieli ale casei vor fi suportate de stat!

Ultima actualizare:

    Statul încurajează românii  să facă mișcare, de aceea vrea  să deducă plata orelor de sport
Statul încurajează românii să facă mișcare, de aceea vrea să deducă plata orelor de sport

Impozitul pe gospodării, preluat după modelul american, pare un vis frumos. Potrivit propunerii Ministerului de Finanţe, de la anul se vor duce mai puţini bani către stat din venitul casei, iar fiecare persoană va avea parte de cheltuieli acoperite în limita a 2.000 de lei pe an.

Fără salariu impozitat direct la sursă! De la anul este posibil ca românii să achite din mână ce-i revine statului. Plata se va face de două ori pe an, iar sumele ar trebui strânse lună de lună la puşculiţa familiei. Ministerul de Finanţe doreşte să modifice Codul Fiscal în 2018, iar propunerea de proiect arată că în avantaj sunt românii de rând.


    RCA este o corvoadă,  astfel că suma ar  putea fi scăzută din  coșul familiei
RCA este o corvoadă, astfel că suma ar putea fi scăzută din coșul familiei

Cei care câştigă până în 2.000 de lei net pe lună nu vor mai plăti impozit. Iar cei care depăşesc li se vor reţine 10%, în loc de 16% cât este acum, însă doar din suma ce trece peste 2.000 de lei. În plus, se vor forma gospodării. Ce înseamnă asta? Că veniturile se vor calcula la numărul de persoane şi se vor deduce anumite cheltuieli.


    Taxele de școlarizare la  privat vor fi și ele acoperite
Taxele de școlarizare la privat vor fi și ele acoperite

Să luăm exemplul unei familii cu un copil, în care soţul are un salariu brut de 7.000 de lei. De anul viitor, angajatorul nu îi va mai reţine impozitul pe salariu, ci doar contribuţiile sociale pentru pensii, sănătate şi şomaj, 1.120 de lei, iar el va primi în mână 5.880 de lei, cu aproape 1.000 de lei mai mult decât acum. Soţia are un salariu brut de 3.500 de lei, din care, după ce i se reţin contribuţiile, primeşte în jur de 2.900 de lei. Cei doi au un venit lunar de peste 8.800 de lei, ceea ce înseamnă că venitul anual global al gospodăriei este de peste 105.000 de lei. Pentru că are 3 membri, familia beneficiază de un plafon neimpozabil de 48.000 de lei pe an, sumă care se scade din întreg venitul şi se obţine astfel venitul anual ajustat, de 58.000 de lei. Din acesta se mai scad deducerile legale, care nu pot depăşi la un loc 4.000 de lei pe an. În acest cuantum, familia îşi poate plăti abonamentele la sala de fitness (unul costă 200 de lei/lună), asigurarea privată de sănătate (în jur de 400 de lei/lună/persoană, RCA (între 300 şi 1.000 de lei/an, în funcţie de motorizare), taxele de şcolarizare la privat, cheltuieli pentru renovare, reabilitare termică, construcţie locuinţe, asigurările de bunuri sau de viaţă, cheltuielile cu hrana şi cu îmbrăcămintea, cărţi, ieşiri la teatru, film, vacanţe, tabere pentru copii, medicamente, kinetoterapie.Pentru a beneficia de deduceri, gospodăria va trebui să prezinte dovada cheltuielilor. În plus, fiecare familie cu venituri totale sub 5.000 lei/lună va primi de la stat pentru un copil o alocaţie de 1.600 lei/anual sau 1.200 lei/anual dacă veniturile sunt până în 10.000 lei/lună. Revenind la exemplul familiei, la finalul anului aceasta va trebui să plătească din mână 5.400 de lei.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net