Iar ne aduceţi metrouri cu probleme?

Ultima actualizare:

    Metrourile de la spanioli  circulă din vară pe  magistrala Pipera-Berceni Foto: Dorin Constanda
Metrourile de la spanioli circulă din vară pe magistrala Pipera-Berceni Foto: Dorin Constanda

Oficialii Metrorex fac afaceri proaste pe banii noştri. Compania vrea să cumpere 51 de metrouri tot de la spaniolii de la Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), în condiţiile în care cele care se află de câteva luni în circulaţie au stat mai mult la reparaţii.

Tipul de tren cu care CAF a câştigat licitaţia este acelaşi care circulă deja pe Magistrala 2 Pipera-Berceni. Metrorex a cumpărat anul trecut 16 de garnituri, care au costat 100 de milioane de euro, iar cu patru dintre ele ne plimbăm de astă vară. Sunt arătoase, confortabile, dar au o problemă. Au venit cu deficienţe din fabrică şi mai tot timpul sunt defecte.

“Diverse, piese, şuruburi, fie erau slăbite, fie lipsă. S-a găsit între şine o flanşă de 4,5 centimetri, desprinsă din tren. Aceste trenuri stau tot timpul în revizii”, a spus o sursă apropiată Metrorex pentru economica.net. Problema a intrat în atenţia Poliţiei şi a SRI fiindcă reţeaua subterană este obiectiv strategic naţional. Cu toate astea, şefii de la metrou au desemnat câştigătoare la ultima licitaţie tot firma CAF. Spaniolii vor trebui să livreze alte 51 de astfel de trenuri, contra sumei de 440 de milioane de euro, care vor circula pe Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon.

Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a spus că nu a fost anunţat, dar că nici nu-l interesează problema. “Nu mă interesează nici un fel de participant la nici o licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea”, a spus demnitarul. La licitaţia organizată în octombrie 2014 Astra Vagoane a venit cu cea mai mică ofertă: 322 de milioane de euro, dar a fost respinsă. Rezultatul licitaţiei poate fi contestat până la 20 martie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net