Hai, neamule, la peşte!

Ultima actualizare:

    Oamenii s-au  înghesuit la hering  cu mămăliguţă şi vin
Oamenii s-au înghesuit la hering cu mămăliguţă şi vin

Păstrăv afumat, păstrăv la cuptor sau păstrăv auriu umplut cu orez şi legume sunt doar câteva dintre bunătăţile degustate la Festivalul Păstrăvului care are loc în fiecare an la Tismana de Buna Vestire.

Iubitorii de peşte din Gorj spun că la Tismana găseşti cel mai bun păstrăv auriu. Gospodinele de aici prepară păstrăvul în atât de multe feluri, încât numai gândul la aceste bunătăţi te face să-ţi lase gura apă. Păstrăvul de Tismana este crescut în apa limpede de munte, hrănit aşa cum trebuie pentru ca o dată pus pe masa pofticioşilor să fie hrănitor şi foarte sănătos. Păstrăv afumat sau umplut cu legume preparat de gospodinele din zonă după reţete numai de ele ştiute.

Gospodinele din Tismana spun că păstrăvul este afumat numai cu lemn de nuc sau de fag, pentru a da acel gust specific şi apoi este învelit în coajă de brad. Acest soi de peşte este nelipsit de la mesele localnicilor, mulţi dintre ei câştigând bani frumoşi din comercializarea acestuia. Cei care vin la Tismana cumpără păstrăv afumat sau proaspăt direct de la păstrăvării, de la magazinele zonei sau din târgurile săptămânale.

Festivalul Păstrăvului s-a suprapus anul acesta cu Bâlciul de Blagoveştenie. Cei care au participat la acest târg au primit din partea primarului şi a unor consilieri care şi-au donat salariile peşte cu mămăligă şi vin de Tismana. „Pe 25 martie este Bâlciul Blagoveşteniei, este hramul bisericii din fostul sat Tismana şi de aceea am pus şi Festivalul Păstrăvului tot astăzi. Încercăm să atragem atenţia asupra zonei noastre, asupra păstrăvăriilor din zonă.

Anual, la acest târg participă cam 2.000 de oameni, veniţi din mai multe zone ale judeţului”, a spus primarul Marian Slivilescu. Oamenii s-au înghesuit să se înfrupte din produsele localnicilor şi s-au bucurat şi de vremea frumoasă.

De Buna Vestire, Festivalul Păstrăvului  adună mii de vizitatori  la Tismana, în judeţul Gorj
De Buna Vestire, Festivalul Păstrăvului adună mii de vizitatori la Tismana, în judeţul Gorj

Click! spune

Din 23 februarie, creştinii ortodocşi se află în Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aspru de peste an. Astfel că, după mai bine de o lună de post, ieri, am sărbătorit Buna Vestire. 25 martie este ziua în care Arhanghelul Gavriil o înştiinţează pe Fecioara Maria că îl va naşte pe Iisus. Buna Vestire este prima dezlegare la peşte din Postul Paştelui, dar şi ziua în care, dacă te cerţi, vei avea necazuri tot anul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net