Filmările de la Bacalaureat vor fi verificate

Ultima actualizare:

    Orice mişcare  suspectă la examen  va fi urmărită
Orice mişcare suspectă la examen va fi urmărită

Candidaţii care au de gând să facă vreo “prostie” la Bac trebuie să se gândească de două ori! Chiar dacă nu vor fi prinşi “în fapt”, sistemele de supraveghere le vor pune “capac”. Înregistrările făcute în săli vor fi verificate prin sondaj.

Vineri este ultima zi de şcoală pentru liceenii din clasele a XII-a şi a XIII-a. Urmează examenul de Bacalaureat, unde vor fi reguli noi pentru candidaţi, potrivit reglementărilor Ministerului Educaţiei. Prin sondaj, înregistrările făcute de camerele de supraveghere în sălile de examen vor fi verificate.

Dacă într-o sală se constată o tentativă de fraudă, toate filmările din acel centru de examen vor fi luate “la puricat”. Se va organiza examen numai în şcoli şi licee care au sisteme de înregistrare audio şi video. Înainte de începerea probelor, profesorii supraveghetori le vor cere elevilor ”uituci”  să se mai uite o dată prin buzunare şi să predea toate eventualele materiale şi obiecte interzise la examen.

După aceea, toţi candidaţii vor semna un proces-verbal de luare la cunoştinţă că vor fi eliminaţi din examen dacă vor fi prinşi cu fiţuici. Eliminarea din examen se va face şi dacă nu au fost folosite copiuţele găsite în buzunar. Probele promovate anterior nu vor fi recunoscute, iar candidatul va repeta întreg examenul, abia după alte două sesiuni.

Lucruri strict interzise

Sunt interzise în sala de examen: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. De asemenea, va fi interzisă comunicarea între candidaţi sau cu exteriorul, schimbarea între ei a foilor din lucrare, ciorne sau notiţe.

Calendarul probelor

În perioada 8-26 iunie, sunt programate probele de evaluarea competenţelor lingvistice în limba română, limba maternă, o limbă de circulaţie internaţională şi cele de competenţe digitale. Din 29 iunie, până în 3 iulie, vor fi probele scrise la Limba română, Limba maternă, disciplina obligatorie a profilului şi proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, dată când se vor putea face şi eventualele contestaţii.

Rezolvare subiecte română Bacalaureat 2015

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net