«Eram opt suflete într-un salon cu două paturi»

Ultima actualizare:

    “Cei mici nu beneficiază  de tratament”,  reclamă părinţiiFoto: adevarul.ro
“Cei mici nu beneficiază de tratament”, reclamă părinţiiFoto: adevarul.ro

S-au săturat de indolenţă! Revoltaţi din cauza batjocurii la care le sunt supuşi copiii bolnavi, zeci de arădeni s-au strâns marţi seară în faţa Spitalului Judeţean. Tăticii şi mămicile au protestat faţă de condiţiile proaste din anumite secţii. “Nici actul medical nu e în regulă”, s-au plâns mulţi dintre părinţi.

Au cerut socoteală conducerii de la Spitalul Judeţean Arad! Zeci de persoane au venit marţi seară în faţa instituţiei medicale şi au protestat faţă de modul în care sunt trataţi micuţii pacienţi. „Am avut copilul internat şi au spus că a avut rujeolă. Nici un doctor n-a venit să-l vadă, doar o studentă, care a zis să-l luăm de aici, fiindcă se îmbolnăveşte mai rău”, povesteşte, pentru adevarul.ro, părintele unui micuţ de zece luni, internat la spitalul arădean.

“L-am luat şi l-am trimis în străinătate. Acolo am aflat că nu a avut rujeolă. Doctoriţa n-a venit să-l vadă, am  făcut sesizare, dar nu am primit nici un răspuns”, adaugă, indignat, părintele.


    Unitatea medicală din  Arad, arătată tot  mai des cu degetul
Unitatea medicală din Arad, arătată tot mai des cu degetul

O mămică povesteşte că, timp de zece ore, nimeni nu i-a băgat copilul în seamă, deşi era suspect de rotavirus. „Cel mic a fost internat la ora 4.00 dimineaţa. Ajuns în secţia de infecţioase, a fost înţepat de 15 ori la rând, ceea ce e teroare şi pentru un adult. Montarea branulei a avut loc la ora 14.00, la aproape zece ore de la internare. Timp de cinci zile, pe doamna doctor am văzut-o de două ori şi mi-a reproşat că am un copil obez. Într-un spaţiu de patru metri pătraţi este imposibil să nu se infecteze unul de la celălalt. Actul medical nu a fost în regulă. Nu a primit tratamentul necesar, ci doar antibiotic, care l-a ajutat să nu ia alte boli”, povesteşte Andra Gruţu.

Condiţiile inumane din spital sunt criticate şi de o altă mamă. „Nu este normal! În salon eram patru mame cu patru copii, deci opt persoane într-o cameră cu două paturi. Nu am beneficiat nici de tratament, nici de condiţii. Secţia a fost goală ore întregi, doctoriţa de aici nu a mai apărut, asistentele sunt singure, ele fac tot. E lagăr de exterminare, aici mor copiii pe capete”, răbufneşte Cristina Rusu.


    Mămicile şi-au strigat  nemulţumirea  în faţa spitalului
Mămicile şi-au strigat nemulţumirea în faţa spitalului

Iaşi, 2017. Rudele studentului mort cer explicaţii

Cazul zguduitor de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi n-a rămas fără urmări. La prima sa internare, un student de 22 de ani s-a stins după o intervenţie chirurgicală în cazul unei hemoragii digestive.


    † Iulian Amariei, tânărul care  s-a prăpădit pe patul de spital
† Iulian Amariei, tânărul care s-a prăpădit pe patul de spital

Familia lui Iulian Amariei a depus plângeri la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi şi la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Rudele pacientului aşteaptă lămuriri şi despre modul în care tânărul ar fi căpătat, în cursul internării, o infecţie cu Clostridium difficile. Reprezentanţii spitalului susţin că bolnavul şi-a pierdut viaţa după o complicaţie rară, enterită necrozantă post-operatorie, formă gravă.Constanța, 2015. Pediatria a fost renovată după protestul părinților

În ianuarie 2015, o mămică internată alături de copilașul său în secția Pediatrie a Spitalului Județean Constanța făcea publice câteva fotografii realizate în saloane și spunea: „Au fost nouă zile de coşmar. L-am internat pentru otită, la care s-a adăugat o enterocolită. Menţionez că toată secţia este un focar de infecţie. Pe aceeaşi secţie, sunt cazuri de rotavirus, de scabie, care sunt în acelaşi salon cu cele de bronşită sau viroză”.

simeon stalpnicul png

Imaginile prezentate de mămică înfățișau mobilierul vechi și degradat, pereții și podelele mizerabile, grupurile sanitare infecte și pline de rugină.

La acea vreme, la fel ca la Arad, părinții au organizat un protest în fața spitalului, în urma căruia autoritățile au decis renovarea secției, ceea ce s-a și întâmplat.

image
image
image
image
image
image
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net