El vrea să-i înveţe pe şeici să meargă cu tramvaiul

Ultima actualizare:

    Csuzi Istvan a impresionat prin  felul în care a modernizat  transportul public  din Oradea
Csuzi Istvan a impresionat prin felul în care a modernizat transportul public din Oradea

A dat lovitura! Directorul transportului public din Oradea a primit o ofertă şoc tocmai din capitala Emiratelor Arabe: va fi plătit regeşte ca să-i convingă pe şeici să renunţe la maşinile superluxoase şi să opteze pentru mersul cu tramvaiul.

Csuzi Istvan, directorul societăţii de transport local din Oradea (OTL), va prelua, de la 1 mai, managementul transportului public din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Cum a reuşit asta? Aproape că nici lui nu-i vine să creadă cum. L-a ajutat însă un CV incredibil de stufos.  “La sfârşitul lunii februarie am fost contactat că în aprilie va pleca fostul manager general al City Transport (originar din Portugalia) şi sunt pe lista scurtă a etapei finale de selecţie. După un interviu prin Skype (program gratuit care permite efectuarea apelurilor telefonice pe internet însoţite de video), am fost invitat la negocieri personale la Abu Dhabi, unde după câteva ore de discuţii am şi semnat contractul”, a declarat Csuzi Istvan pentru Click!. După opt ani pe poziţii la OTL, Istvan se va transforma într-un adevărat şeic, care va avea nu doar un salariu foarte mare, ci şi sarcini pe măsură. Provocarea cea mai mare va fi aceea de a-i convinge pe locuitorii din Abu Dhabi, majoritatea foarte bogaţi, cu maşini luxoase, să renunţe la autovehicule şi să meargă cu tramvaiul.


    Cu timpul, şeicii vor  da maşinile luxoase  pe... tramvaie
Cu timpul, şeicii vor da maşinile luxoase pe... tramvaie

”Ca primă impresie pot să constat că marea provocare este cultura diferită de cea europeană, nu va fi uşor să convingi lumea pentru transferul mobilităţii urbane din autoturismul propriu către un vehicul de transport în comun”, susţine Istvan.  Bugetul pe care românul îl va administra acolo va fi de un miliard de dolari, însă asta nu-l sperie deloc. Ci faptul că va trebui să-şi construiască o echipă cu personal calificat, misiune destul grea, ne-a mai spus acesta. O va avea însă alături pe soţia lui, care a renunţat la tot în România şi-l va urma. Contractul pe care românul l-a semnat este pe perioadă nedeterminată şi chiar dacă salariul este avantajos, Istvan spune că toate cheltuielile, inclusiv cazarea într-un zgârie-nori, le va acoperi el. ”Riscul major este acomodarea climatică şi dorul de casă”, recunoaşte acesta.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net