Ei sunt «creierul» lui Marcel Gentoiu

Ultima actualizare:

    Răzvan îl teleghidează  prin laptop, iar Sorin  vorbeşte prin telefonFoto: Roberto Sălceanu
Răzvan îl teleghidează prin laptop, iar Sorin vorbeşte prin telefonFoto: Roberto Sălceanu

Merge, vorbeşte, iar oamenii fac ochii mari atunci când îl văd. Nu le vine să creadă că un geamantan este atât de isteţ. Vorbim, totuşi, despre Marcel Gentoiu, bagajul Poliţiei Române. Iată cine stă în spatele lui!

Vineri (29 mai), la ora 11.00, Marcel Gentoiu se afla în misiune. Făcea slalom printre pasagerii aflaţi în Terminalul ”Plecări”, din Aeroportul ”Henri Coandă”. ”Vă rog să aveţi grijă de bagajele dumneavoastră, ca să nu ajungă ca mine. De altfel, şi Poliţia Română vă recomandă acelaşi lucru”, se auzea vorbind geamantanul roz.

Amuzaţi, speriaţi sau surprinşi, călătorii s-au oprit, au intrat în vorbă cu el şi l-au asigurat că au mare grijă de genţile lor. Copiii l-au îmbrăţişat pe Marcel şi s-au fotografiat cu el. Nu întâlnesc oriunde un bagaj demn de un desen animat.

Vlad l-a îmbrăţişat  pe Marcel Gentoiu
Vlad l-a îmbrăţişat pe Marcel Gentoiu

Marcel Gentoiu face parte din campania de prevenire a furturilor de bagaje din locurile aglomerate, gen gară, aeroport, staţii de metrou, autobuz şi tramvai.

Bagajul vorbăreţ este inamicul hoţilor şi este teleghidat de la distanţă, printr-un laptop, de Răzvan Mihalache, programator, iar vocea este a lui Sorin Stănică, subcomisar la Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din IGPR.

În interiorul geamantanului există un sistem special, compus din microfon, boxă,  cameră video, router wireless, baterie, telefon mobil şi este controlat prin Internet. Sorin vorbeşte cu pasagerii printr-un alt telefon mobil, dintr-un loc de unde nu poate fi văzut.

Pentru că am intrat în weekend-ul prelungit de Rusalii, când este mare aglomeraţie în gări, la munte sau pe litoral, poliţiştii le cer oamenilor să fie cât mai atenţi. Hoţii îşi schimbă rapid modurile de operare, iar mijloacele de transport în comun sunt locurile preferate în care dau atacul. Numai anul trecut s-au întocmit peste 500 de dosare penale de furt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net