Deputaţii ne cresc nouă salariile şi le scad pe ale lor

Ultima actualizare:

    Românii au ieşit în  stradă zile la rând, după  tragedia din “Colectiv“
Românii au ieşit în stradă zile la rând, după tragedia din “Colectiv“

Să fie măriri de salarii pentru toată lumea! Asta vor deputaţii, care au votat marţi, 10 noiembrie, un amendament care prevede majorarea lefurilor bugetarilor cu 10%, de luna viitoare. Asta în timp ce demnitarilor li se vor tăia indemnizaţiile.

Vin pomenile electorale! Şi cum ar putea politicienii să mulţumească populaţia dacă nu cu salarii mărite. Aşa se face că în şedinţa reunită a Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor s-a votat, ieri, un amendament la Ordonanţa 35/2015 privind creşterea salariilor în sistemul medical. Aceasta prevede  majorarea cu 10% a lefurilor celor care lucrează la stat. Creşterea ar urma să se aplice doar celor care nu au beneficiat de nici o majorare pe parcursul anului 2015, precizează reprezentanţii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor “Sed Lex”. Măsura populistă propusă de cei de la PSD i-a revoltat pe liberali. “PSD a venit peste noapte cu acest amendament, deşi, în actul normativ care era discutat, se prevedea doar creşterea salariilor în sistemul medical şi cel de asistenţă socială cu 25%. PNL s-a abţinut la votul pentru creşterea cu 10% a salariilor pentru că iniţiatorii nu au venit cu nici un argument care să ne asigure că această creştere e sustenabilă”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici, membru în Comisia de Muncă. Astăzi se va vota în plenul Camerei Deputaţilor şi majorarea cu 25% a salariilor angajaţilor de la direcţiile de sănătate publică şi a asistenţilor sociali. Dacă mărirea lefurilor va fi aprobată, ar urma să se aplice chiar de luna viitoare, în acelaşi timp cu majorările pentru medici şi pentru alţi angajaţi din sistemul sanitar. 

E vorba de 250-300 de lei în plus. Asta înseamnă că un inspector debutant care are 970 de lei, cel mai mic salariu, ar urma să primească în mână în jur de 1.220 de lei, iar un asistent social, cu un minim de 800 de lei, va primi în jur de 1.100 lei. Tot ieri, Comisia de muncă a Senatului a respins însă Ordonanţa Guvernului care a dublat salariile primilor 48 de demnitari cu rang înalt. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net