Curs CHF îngheţat la 1,88 lei, într-un proces cu OTP Bank

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

O instanţă a Tribunalului Bucureşti a decis îngheţarea cursului francului elveţian (CHF) la valoarea de 1,88 lei, cât era la data semnării contractului de credit al unui client OTP Bank, anunţă paginadebanci.ro. Decizia nu este definitivă, însă reprezintă o premieră, obligând banca să recalculeze ratele de la contractarea împrumutului şi până la sfârşitul perioadei de contractare şi să plătească reclamantului sumele achitate în plus.

Iată şi un împrumutat fericit! Tribunalul a decis ca o româncă să-şi plătească de acum creditul în franci la un curs de 1,8894 lei, cât era la data acordării. Mai mult, instanța obligă banca să plătească reclamantei sumele achitate în plus în temeiul contractului de credit, rezultate din diferenţa de curs valutar valabil de la momentul efectuării fiecărei plăţi şi cursul valutar valabil de la data semnării contractului, sume la care urmează să se calculeze si dobânda legală aferentă, calculată de la data încasării fiecărei sume nedatorate şi până la achitarea integrală a acestora de bancă, anunţă Mediafax.

Instanţa a mai constatat şi caracterul abuziv al unei clauze privind comisionul de acordare (6.359 CHF) şi a decis ca banca să îl restituie, plus dobânda aferentă.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă poate constitui un precedent pentru zecile de procese intentate de români împotriva băncilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net