Cum se simt siamezele din Braşov la 19 zile după ce au fost separate

Ultima actualizare:

    Elena are 2,6 kg, iar Maria are 3,3 kgFoto: Eduard Enea
Elena are 2,6 kg, iar Maria are 3,3 kgFoto: Eduard Enea

Surioarele care s-au născut lipite în zona abdomenului şi care au fost separate la cinci zile de la venirea pe lume sunt pregătite să plece acasă. Elena şi Maria au luat în greutate, starea lor fiind foarte bună, spun medicii.

Au venit pe lume în urmă cu 19 zile, la Braşov. Elena Maia şi Maria Sarah erau lipite în zona abdomenului, pe o porţiune cât o monedă de 50 de bani. Din fericire, nu au avut nici un organ comun, ceea ce a făcut ca operaţia de separare, din 12 august, să decurgă fără complicaţii. Acum, medicii de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, cei care au efectuat intervenţia, sunt tare mulţumiţi de evoluţia surioarelor. “Starea fetiţelor este foarte bună, sunt externabile, evoluţia postoperatorie e firească”, a declarat dr. Radu Spătaru. Dovada că siamezele se simt bine este şi faptul că sunt nişte mâncăcioase.

Erau lipite în zona abdomenului
Erau lipite în zona abdomenului

“Elena are 2,6 kg şi este gălăgioasă, Maria are 3,3 kg şi este mai tăcută. Mănâncă în jur de 80 - 90 ml de lapte, la trei ore. Fetiţele ar putea fi externate în două, trei zile”, a precizat şi medicul neonatolog Mihaela Bizubac. Ţinând cont că, la naştere, siamezele au cântărit împreună 4.820 de grame, evoluţia lor este foarte bună. De altfel, dr. Spătaru a spus că “fetiţele au şansă la viaţă ca orice alt copil”. Mama surioarelor, în vârstă de 33 de ani, a aflat că va avea gemeni în a 12-a săptămână de sarcină, iar, mai târziu, medicii au observat că fetiţele sunt lipite. Totuşi, sarcina a decurs bine, iar fetiţele au venit pe lume prin operaţie de cezariană.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net