Cioacă a ajuns în celula în care va sta 15 ani

Ultima actualizare:

    Aceasta este noua “casă“ a lui Cristian Cioacă
Aceasta este noua “casă“ a lui Cristian Cioacă

Deşi e închis de trei săptămâni pentru crimă, Cristian Cioacă a ajuns abia ieri în celula în care îşi va petrece următorii ani. El a fost în carantină, timp în care a sperat ca magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti să-i admită cerea de suspendare a executarii pedepsei. Veste proastă, însă! Cererea i-a fost respinsă.

Cristian Cioacă va trebui să se obişnuiască la noua lui ”reşedinţă” - Penitenciarul Colibaşi. Deşi a sperat, până în ultima clipă, că va reuşi să îşi suspende executarea pedepsei de 15 ani şi 8 luni de închisoare, nu a avut noroc. El va rămâne după gratii, şi nu oricum, ci la regimul de maximă siguranţă, acolo unde sunt închişi criminalii.

Penitenciarul Colibaşi
Penitenciarul Colibaşi

Aici, totul pare o cuşcă mai mare. Celulele sunt aşezate de-a lungul unui culoar îngust, rece şi în­tu­ne­cat. Mult fier şi multe lacăte. Aici, condamnaţii au o libertate de mişcare redusă şi dreptul la o singură vizită pe lună. O celulă nu e mai mare decât un dormitor obişnuit. Unii şi-au amenajat spaţiul cu pături pe jos în loc de covoare. Dorm în paturi de fier supraetajate pe deasupra cărora trece o sârmă cu ciorapi întinşi, pantaloni şi chiloţi pe care şi-i spală singuri.

Închis la «maximă siguranţă»

Cristian Cioaca
Cristian Cioaca

Curtea în care sunt scoşi la aer deţinuţii seamănă cu un coteţ pentru câteva animale, care are plasă de sârmă inclusiv deasupra capului. În interior sunt câteva bălţi, multă umbră şi alte rufe întinse la uscat. Deţinuţii scoşi pe rând la lumina soarelui sunt păziţi atent de personalul de intervenţie. Cioacă se supune momentan regimului de maximă siguranţă, asta până la întrunirea comisiei pentru stabilirea regimului de detenţie, întrunire care va avea loc săptămâna viitoare. Până atunci, el va trebui să se obişnuiască cu celula şi cu noii colegi de cameră. Cioacă ceruse să fie liber până la 3 octombrie, dată la care se judecă contestaţia la decizia de condamnare. Magistraţii au decis însă să-l ţină în spatele gratiilor.

Şi-a ucis soţia, dar nu s-a găsit cadavrul

Elodia Ghinescu si Cristian Cioaca in ziua nuntii
Elodia Ghinescu si Cristian Cioaca in ziua nuntii

La 18 iunie 2014, la aproape 7 ani de la dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu (38 de ani), Cioacă a fost condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea ei. Deşi cadavrul femeii nu a fost găsit, anchetatorii susţin că au probe suficiente să îl condamne pentru lovituri cauzatoare de moarte. Oamenii legii au ajuns la concluzia că, pe 29 august 2007, poliţistul şi-a ucis soţia în apartamentul conjugal, după o ceartă aprinsă. Apoi a tranşat-o şi a ascuns sau distrus rămăşiţele. Cert este că trupul femeii nu a mai fost găsit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net