Cele mai frumoase garduri vii. Cum le plantezi şi cum le îngrijeşti

Ultima actualizare:

    Cele mai frumoase garduri viifoto: planteaza.ro
Cele mai frumoase garduri viifoto: planteaza.ro

Eşti în căutarea unei alternative pentru gardurile clasice? Click îţi recomandă aşa-numitele ziduri verzi. Acestea se pot planta în toate formele şi mărimile. Iată cele mai frumoase garduri vii:

Acestea se pot realiza din mai multe plante dintre cele mai simple până la cele mai complicate. Plantele ideale pentru cele mai frumoase garduri vii sunt arbuştii de talie mică. Asta pentru că aceşti arbuşti cresc mai dens şi mai bogat iar îngrijirea lor este extrem de simplă.

Cum alegi plantele pentru cele mai frumoase garduri vii

Înălţimea gardurilor vii poate fi de 15-25 centimetri până la 2-3 m, în funcţie de preferinţele dvs. Sunt recomandate soiurile cu ghimpi pentru protejarea spaţiului de îngrădit. Plantele folosite trebuie să fie rezistente la sarea folosită pentru deszăpezire sau noxe.  Pentru cele mai frumoase garduri vii se pot folosi soiurile: chiparos, brad, jugastru, carpen, păducel, fag purpuriu, piracanta şi tuia, care se plantează  câte 2-3 plante pe metru liniar, informează Sieberz.

Pentru cele mai frumoase garduri vii de dimenisiuni mici se plantează 5 plante de cimişir la metru liniar. Soiurile: drăcilă, mălin decorativ şi spiree se plantează în număr de 3-4 plante.

Perioadele propice pentru plantarea de garduri vii sunt toamna şi primăvara devreme. Înaintea plantării, se îndepărtează părţile de rădăcină deteriorate, iar apoi se vor păstra minimum 12 ore în apă. Astfel, curtea dumneavoastră va găzdui cele mai frumoase garduri vii.

Pentru plantarea gardului viu în linie dreaptă, se leagă o sfoară între doi ţăruşi şi se plantează pe lângă aceasta. Groapa în care veţi pune plante cu balot sau ghiveci trebuie să fie de 1,5 ori mai adâncă li de 2 ori mai lată decât balotul de pământ. Atunci când aşezaţi plantele în groapă trebuie să vă asiguraţi că lăstarii sunt orientaţi spre exterior.

Cum îngrijeşti cele mai frumoase garduri vii

Află cum îngrijeşti cele mai frumoase garduri vii
Află cum îngrijeşti cele mai frumoase garduri vii

În primii ani, este important să tundeţi periodic gardul, chiar dacă astfel vor ajunge mai greu la înălţimea pe care v-o doriţi. În caz contrar, nu se vor îndesi şi ulterior se vor forma goluri în coroană.

Dacă optaţi pentru cele mai frumoase garduri din conifere, le puteţi lăsa să crească natural, fără tăieri. Gardurile vii din foioase se tund în repausul vegetativ, iarna. Arbuştii care cresc rapid şi ,în timpul verii, devin stufoşi se pot tunde în lunile iunie şi august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net