Cea mai mare lecţie de resuscitare, la Arena Naţională

Ultima actualizare:

    Sute de oameni au ajuns deja pe stadionfoto: David Muntean
Sute de oameni au ajuns deja pe stadionfoto: David Muntean

Încercare de record mondial azi, la Bucureşti. Mii de oameni se vor aduna pe Arena Naţională pentru a învăţa cum se acordă primul ajutor în caz de stop cardio-respirator.

UPDATE. Lecţia de prim ajutor a început de 10 minute. Mii de oameni de toate vârstele participă la acţiune.

O lecţie aparent banală, care durează doar câteva minute, dar care îţi poate schimba viaţa. Au înţeles acest mesaj cei 10.175 de oameni care au venit azi pe stadion la cea mai mare lecţie de resuscitare ţinută vreodată în România.

Arena Naţională din Bucureşti a fost luată cu asalt azi de miile de români care s-au înscris la cursul-record de resuscitare organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Servicul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Grupuri-grupuri, începând cu ora 15.00, au început să sosească pentru a fi luaţi în primire de instructorii autorizaţi, care urmau să-i înveţe cum se acordă primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

Record pentru România: cel mai mare curs de prim ajutor 

Startul cursului s-a dat la 17.45, când managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu, a prezentat printr-un filmuleţ manevrele de resuscitare. Apoi a venit rândul participanţilor să exerseze pe manechine, sub îndrumarea instructorilor, tehnicile care salvează viaţa. La ora 18.20, sirenele ambulanţelor au sunat, anunţând finalul cursului.

“M-am înscris la eveniment imediat ce am aflat că se organizează. Ştiu cât e de important să pot salva o viaţă. Bunicul meu a avut probleme mari cu inima, s-a prăbuşit în stradă şi nimeni nu l-a putut ajuta. L-am pierdut. Dacă ar fi fost cineva lângă el care să ştie să facă resuscitare, altul i-ar fi fost destinul”, ne-a spus Andreea Ene, o studentă de 24 de ani din Bucureşti.

Cursanţii au învăţat de la cei peste 600 de instructori autorizaţi cum se face procedura standard: 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. Fiecare participant a repetat procedura, cu propriile mâini, pe manechinele aduse special.

Evenimentul “Record pentru viață - 110 ani de SALVARE” s-a desfăşurat sub privirile unui reprezentant al Guinness World Record, sosit special în România pentru a atesta performanţa românilor. Totuşi, nu am reuşit să batem recordul deţinut în prezent de Germania, unde, în 2013, 11.843 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. Românii intraseră în Cartea Recordurilor în anul 2011, când peste 7.400 de oameni au învățat să salveze o viață.


    Marea lecţie de resuscitare începe la ora 17.00
Marea lecţie de resuscitare începe la ora 17.00

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net