Ce soluţie au găsit medicii ca să nu-i mai sperie pe copii

Ultima actualizare:

    Medicii au renunţat la halatele albe în favoarea unora "vesele", colorate
Medicii au renunţat la halatele albe în favoarea unora "vesele", colorate

Cunoaşteţi vreun copil căruia să-i placă să meargă la doctor? Noi nu. Ba chiar ne vine în minte o imagine clasică din cabinetele de pediatrie: lacrimi de crocodil pe obraji, agitaţie, ţipete. Este clar, copiilor noştri le e teamă de medic. Tocmai de aceea, specialiştii au schimbat abordarea şi au găsit soluţia.

Potrivit unui studiu realizat în această toamnă pe un eşantion de 1.411 de părinţii cu copii de 1-7 ani, 54% dintre copii manifestă frică faţă de cadrele medicale, aspect ce poate afecta reușita unui tratament și poate reprezenta un obstacol real în prevenție. 2 din 10 părinți au amânat vizite la doctor din cauză că cel mic era prea înspăimântat de medic, iar 56% dintre părinți au declarat că li s-a întâmplat ca cel mic să fie reticent în a lua tratamentul prescris de doctor, ca o consecință a acestei frici.

Şi părinţii au partea lor de vină şi accentuează frica celui mic prin faptul că nu ştiu cum să-l liniştească. Studiul mai arată că 3 din 10 părinți români încă folosesc doctorul ca amenințare pentru a-și determina copiii să fie cuminți, considerând-o o metodă eficientă; şi 98% dintre aceşti părinți apelează la această sperietură periodic.

Orice problemă are şi o soluţie. Luna aceasta, GSK Consumer Healthcare a inaugurat „Ziua Halatelor Colorate” în spitalele din Ploieşti şi Piteşti. Halatele şi uniformele medicilor au fost înlocuite cu unele colorate, care să-i facă mai simpatici în ochii copiilor. „Acțiunea este parte din Programul Tabăra de Supereroi, care se desfășoară în Spitalele de Pediatrie Ploieși și Pitești și care până acum a venit în beneficiul a 3.600 de copii și părinți, pentru a le reda buna dispoziție în timpul spitalizării celor mici. Prin activități recreative și de joc, transformăm micuţii pacienţi în supereroi și îi încurajăm să fie curajoși în fața procedurilor medicale de care le este frică. Medicii îi răsplătesc pe cei mici cu steluțe și insigne de supereroi, ajutându-i astfel să-și depășească reacțiile emoționale negative”, a declarat Helen Tomlinson, unul dintre organizatorii acţiunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net